15:32 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απεργία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου αποφασίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιουνίου σε διαμαρτυρία για την κυβερνητική πολιτική για το προσφυγικό.

Γενική απεργία για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου αποφασίστηκε σήμερα, μετά από τηλεδιάσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Η απεργία θα γίνει ως διαμαρτυρία για την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό.

Σήμερα στη Λέσβο συνεδριάζει το Επιμελητήριο και αναμένεται η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, για να κλείσουν και τα καταστήματα εκείνη την ημέρα.

Την ίδια ημέρα και στις 12 το μεσημέρι αποφασίστηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στα τρία νησιά.

Σύμφωνα με την απόφαση την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, επιτροπή υπό τον περιφερειάρχη αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση για το θέμα με τα αρμόδια υπουργεία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, κλείνοντας μάλιστα την παλαιά και τη νέα Εθνική Οδό, οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής στη Λαμία με αφορμή τη στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

Tags:
Προσφυγικό, Βόρειο Αιγαίο, Σάμος, Λέσβος, απεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK