ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η βόμβα εντοπίστηκε από εργάτες σε παλιό σπίτι στην πόλη της Σάμου, κοντά σε νηπιαγωγεία και δημοτικό σχολείο, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης εκτιμάται ότι πρόκειται για βόμβα πιθανώς από τον βομβαρδισμό του νησιού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επιχείρηση για την απομάκρυνση και εξουδετέρωση βόμβας, η οποία εκτιμάται ότι προήλθε πιθανότατα από τον βομβαρδισμό της Σάμου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Η βόμβα εντοπίστηκε από εργάτες σε παλιό σπίτι στη Σάμο, στην περιοχή Χαρουπιές, κατά τη διάρκεια εργασιών, σύμφωνα με το samos24.gr.

Σε κοντινή απόσταση από το σπίτι βρίσκονται το 1ο και 2ο νηπιαγωγείο, καθώς και το 1ο δημοτικό σχολείο Σάμου, κατά το ίδιο μέσο.

Η επιχείρηση για την εξουδετέρωση της βόμβας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στις 7 π.μ., από κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού.

Οι αρχές ζήτησαν να εκκενωθούν προληπτικά και υποχρεωτικά οι περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε ακτίνα 150 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.
Εκκένωση περιοχής για εξουδετέρωση βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στη Σάμο
© Φωτογραφία : samos24.gr
Εκκένωση περιοχής για εξουδετέρωση βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στη Σάμο

Κατόπιν απόφασης του δημάρχου και βάσει εισήγησης της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, δεν θα λειτουργήσουν προληπτικά το 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Σάμου και το 1ο δημοτικό σχολείο Σάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εντοπίστηκε βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Κρεμλίνο

Γενική απεργία την επόμενη Τετάρτη στα νησιά του Β. Αιγαίου για το προσφυγικό

Tags:
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, βόμβα, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Σάμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK