05:21 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η μετεγκατάσταση των φυλακών από τον Κορυδαλλό αποτελεί εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τον Ιούλιο.

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή του «πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας», στον Ασπρόπυργο, προχώρησαν τη Δευτέρα τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Το σχετικό μνημόνιο υπεγράφη από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονομόμου και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφία Νικολάου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, η κυριότητα του ακινήτου όπου θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού παραχωρήθηκε χωρίς αντάλλαγμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Βάσει της προγραμματικής σύμβασης, στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου πρόκειται να συνδράμει η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω της εκπόνησης μελετών, της σύνταξης φακέλου προέγκρισης και της τεχνικής υποστήριξης στην ανάθεση μελετών.

Σημειώνεται ότι η μετεγκατάσταση των φυλακών από τον Κορυδαλλό αποτελεί εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τον Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον Ασπρόπυργο θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού

Tags:
Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργείο Άμυνας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Ασπρόπυργος, Κορυδαλλός, φυλακές Κορυδαλλού, φυλακές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK