03:36 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Τον δικηγόρο Μάριο Καργιώτη εξέλεξε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, στον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν καταγγελίες κακοδιοίκησης.

Στην ανάδειξη του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης προχώρησε σήμερα Δευτέρα μετά από ψηφοφορία το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στην πρώτη για το 2020 συνεδρίασή του. 

Στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης εκλέχθηκε ο δικηγόρος Μάριος Καργιώτης με 27 ψήφους κατά τη δεύτερη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, καθώς στην πρώτη όπου συμμετείχαν εννέα άτομα τα οποία έθεσαν υποψηφιότητα - μεταξύ αυτών και ο μέχρι πρότινος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, κ. Αγγελόπουλος - δεν εκλέχθηκε κανείς.

Για έναν σημαντικό θεσμό τόσο για τον Δήμο όσο και για τους δημότες έκανε λόγο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας

«Σας ευχαριστώ όλους σας. Στόχος μου είναι να αναδείξω αυτόν τον θεσμό, να τον αγκαλιάσουν οι δημότες. Ξεκινάμε δουλειά» είπε στον ευχαριστήριο λόγο του ο κ. Καργιώτης.

Να σημειωθεί ότι ο θεσμός του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης καθιερώθηκε με το άρθρο 77 του «Καλλικράτη» (ν. 3852/2010) προκειμένου να «δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα».

Αποτελεί ανεξάρτητη Αρχή και εκλέγεται με αυξημένη πλειοψηφία 2/3 από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ ως αποστολή του έχει την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών και κυρίως την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Τέλος να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο έκοψε τη βασιλόπιτά του με το φλουρί να πέφτει στην παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο δήμος Θεσσαλονίκης επιστράτευσε δύτες για να «ψαρέψουν» πατίνια - Φωτογραφίες, βίντεο

Διαβατά: Ανησυχία για τους υπεράριθμους παράτυπους μετανάστες

Tags:
δημοτικό συμβούλιο, δικηγόρος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK