15:48 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το επεισόδιο μεταξύ του επιβάτη και του ελεγκτή του ΟΑΣΘ σημειώθηκε την Παρασκευή και ο άνδρας κουρδικής καταγωγής το κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο.

Καταγγελία για υβριστική συμπεριφορά από ελεγκτή εισιτηρίων του ΟΑΣΘ σε βάρος του έκανε άνδρας κουρδικής καταγωγής που διαμένει προσωρινά στα Διαβατά, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής όταν ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστεί καθώς δεν είχε εισιτήριο. Εκείνος ζήτησε να παραμείνει στο λεωφορείο καθώς είχε επείγον ραντεβού στο κέντρο και δεν είχε ψιλά για να βγάλει εισιτήριο.

Υποστηρίζει στην καταγγελία τους, σύμφωνα με το voria.gr, ότι έδωσε στον ελεγκτή 20 ευρώ ώστε να πληρώσει είτε το εισιτήριο ή το πρόστιμο αλλά και την τραπεζική κάρτα που είχε μαζί του σε περίπτωση που μπορούσε να πληρώσει ηλεκτρονικά. Επίσης πρότεινε να κατέβουν μαζί στον τερματικό σταθμό για να αγοράσει εισιτήρια ή να κάνει ψιλά και να του δώσει.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο ελεγκτής αρνήθηκε λέγοντας ότι «εδώ είναι Ελλάδα» και θα πρέπει να κατέβει αν δεν έχει ένα ευρώ (σ.σ. το αντίτιμο του εισιτηρίου).

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο οδηγός και οι δύο ελεγκτές έγιναν επιθετικοί. Σύμφωνα με την καταγγελία όταν έγινε αντιληπτό ότι ο άνδρας κατέγραφε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο σήκωσε το χέρι του σαν να ήθελε να τον χτυπήσει. 

Τη συμπεριφορά αυτή κατέγραψε ο άνδρας σε βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ελεγκτής να απειλεί τον επιβάτη «ότι θα τον έβαζε σε σπουπιδοτενεκέ» ενώ στη δική του κατηγορία ότι ελεγκτές κι οδηγός δρουν σαν μαφία του απάντησε: «δεν θα ήμασταν οι τρεις μας, να μην είχε κόσμο, θα σου έλεγα εγώ ποιος είναι μαφία». 

Στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία που έκανε εξακρίβωση στοιχείων στον άνδρα.

«Μόνιμος επιβάτης του ΟΑΣΘ ο συγκεκριμένος άνδρας»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είναι μόνιμος επιβάτης και κάθε φορά που ελέγχεται δεν έχει εισιτήριο και εμφανίζει ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Στη συγκεκριμένη γραμμή σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιώργο Σκόδρα υπάρχει security, ενώ για τον συγκεκριμένο άνδρα σχολιάζει ότι σε προηγούμενο έλεγχο που βρέθηκε χωρίς εισιτήριο αντί για ευρώ είχε βρετανικές λίρες.

Τότε πρόσφυγας τον είχε βοηθήσει δίνοντάς του ένα ευρώ.

Ο άνδρας κατήγγειλε ως ρατσιστική τη συμπεριφορά των ελεγκτών και προσθέτει ότι από τα τέλη Δεκεμβρίου και μετά οι ίδιοι ελεγκτές αντιδρούν έντονα, κάποιες φορές υβρίζουν, πρόσφυγες χωρίς εισιτήριο. «Τους φέρονται άσχημα επειδή είναι αιτούντες άσυλο, επειδή είναι πρόσφυγες και επειδή δεν μπορούν να μιλήσουν καλά ελληνικά ή αγγλικά και δεν γνωρίζουν τον νόμο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Θεσσαλονίκη: Τριτοκοσμικές καταστάσεις με τα λεωφορεία - Τι θα γίνει από το 2020

Επιβάτες στοιβαγμένοι σαν «σαρδέλες» σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ - Φωτογραφία

Tags:
εισιτήρια, έλεγχος, ΟΑΣΘ, καταγγελία, Διαβατά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK