12:53 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αστυνομικοί στην καταγγελία τους στον Άρειο Πάγο για τα επεισόδια στο Κουκάκι θέτουν θέμα πειθαρχικού ελέγχου των εισαγγελικών λειτουργών που, κατά την άποψή τους, «δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους όπως επιβαλλόταν».

Να μετατραπούν οι κατηγορίες που ασκήθηκαν κατά των 20 συλληφθέντων στα σοβαρά επεισόδια στο Κουκάκι το Σάββατο ζητούν με καταγγελία τους στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι αστυνομικοί.

Όπως αναφέρουν στην καταγγελία που κοινοποιούν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ‎Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα επιθέσεις συντονισμένες, προσχεδιασμένες με πέτρες, ξύλα και τσιμεντόλιθους που είχαν σκοπό να προκαλέσουν, είτε θάνατο, είτε βαριά σωματική βλάβη των ενστόλων.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής αφήνει αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης από τις εισαγγελικές αρχές τονίζοντας πως «η συμπεριφορά του Εισαγγελικού λειτουργού που άσκησε τη δίωξη, αν μη τι άλλο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων που τελούνται από ομάδες ατόμων, τα οποία ενεργούν οργανωμένα θέτοντας τους πολίτες σε σοβαρό κίνδυνο, αψηφώντας δε και χλευάζοντας τις διωκτικές αρχές, κατά των οποίων επιτίθενται με άμεσο δόλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση».

Ζητούν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου, «αφού γίνει ορθός χαρακτηρισμός των πράξεων που τέλεσαν οι συλληφθέντες καταληψίες, να διωχθούν για τις πράξεις αυτές και ενδεχομένως να ελεγχθούν πειθαρχικά οι Εισαγγελικοί Λειτουργοί που, κατά την άποψή μας, δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους όπως επιβαλλόταν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Θύελλα για τις επιθέσεις με τσιμεντόλιθους στο Κουκάκι: Για «παιδιά πλουσίων» μιλά ο Χρυσοχοΐδης

Χρυσοχοΐδης για καταλήψεις: «Τα κτίρια δεν είχαν μέσα μόνο μωρομάνες, είχαν και φονικά αντικείμενα»

Χρυσοχοΐδης για Κουκάκι: Υποχρέωση του εισαγγελέα να αξιοποιήσει το τηλεοπτικό υλικό

Tags:
κατάληψη, κατηγορητήριο, κατηγορίες, εισαγγελείς, Άρειος Πάγος, επεισόδια, αστυνομικοί, Κουκάκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK