12:15 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ αναφέρθηκε στην πορεία υγείας του παιδιού και στην ψυχολογία του που είναι πολύ καλή καθώς αρχίζει να αποκτά αυτονομία.

Η πορεία του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ μετά τη θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στη Βοστόνη δημιουργεί αισιοδοξία στο περιβάλλον του, ενώ σύμφωνα με τον πατέρα του «εάν η πορεία της υγείας του μικρού παιδιού συνεχίσει να έχει θετική εξέλιξη, σε περίπου ένα με ενάμιση μήνα θα επιστρέψει στην Ελλάδα».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο πατέρα του παιδιού Γιώργος Γλωσσιώτης περιέγραψε την πορεία του παιδιού το διάστημα που βρίσκεται στη Βοστώνη.

«Παρόλο που είναι κατά τους γιατρούς πολύ νωρίς από την ημέρα που έγινε στον μικρό η έγχυση της γονιδιακής θεραπείας, έχουμε δει αποτελέσματα. Στέκεται στα πόδια του μόνος του, χωρίς υποστήριξη, κάτι που ήταν αδύνατο πριν έρθουμε στην Αμερική. Επίσης, μπορεί να καθίσει για πολλή ώρα με σωστή θέση του σώματός του, ενώ καθόταν μόνο για 10-15 λεπτά και με έντονο καμπούριασμα. Μετά από αυτό το χρόνο τού ήταν αδύνατο. Πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία με τα χέρια του και είναι πολύ χαρούμενος. Αυτό είναι συναρπαστικό. Υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία του παιδιού, καθώς μπορεί και αποκτά αυτονομία», αναφέρει.

Η οικογένεια παραμένει στις ΗΠΑ προκειμένου οι γιατροί να παρακολουθούν τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ και γιατί λαμβάνει θεραπεία κορτιζόνης.

«Ευτυχώς, το παιδί δεν είχε παρενέργειες. Κάναμε εξετάσεις αίματος κάθε εβδομάδα, μετά πολύ γρήγορα ξεκίνησε ανά δύο εβδομάδες, καθώς έβγαιναν καλές. Επίσης, κάποιες άλλες εξετάσεις τις κάνουμε πλέον ανά μήνα. Μόλις σταματήσει την κορτιζόνη, της οποίας η δόση επίσης έχει μειωθεί πολύ, επιστρέφουμε πίσω», εξηγεί ο πατέρας του.

Η εγκεκριμένη στην Ευρώπη θεραπεία που λάμβανε πριν πάει στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να χορηγείται ανά τέσσερις μήνες στο παιδί με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθεί θεραπείες ειδικής αγωγής.

Ο πατέρας του μικρού αναφέρεται και πάλι στον κόσμο που βοήθησε τον γιο του και αισθάνεται την ανάγκη να τον ευχαριστήσει.

«Ακόμη και τώρα χτυπούν δεκάδες τηλέφωνα καθημερινά και ρωτούν πώς πάει ο μικρός. Ομογενής ξεκίνησε μια ημέρα από τα Νέα Υόρκη, έκανε 4,5 ώρες ταξίδι, ήρθε απλώς στην είσοδο της πολυκατοικίας, άφησε ένα δώρο για τον Παναγιώτη και έφυγε. Είναι πολύ συγκινητικό» αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βίντεο: Ο Παναγιώτης - Ραφαήλ στέκεται στα πόδια του

Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ ξεκίνησε το ταξίδι για Βοστώνη: Το αισιόδοξο μήνυμα της οικογένειας - Βίντεο

Tags:
πατέρας, θεραπεία, Υγεία, ΗΠΑ, Παναγιώτης-Ραφαήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK