05:04 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί θα εγκατασταθεί η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας μετά από δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Σε νέο χώρο θα εγκατασταθεί η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και με τη σχετική πρωτοβουλία να επισφραγίζεται σε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ιδρύματος, Αντώνη Παπαδημητρίου.

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας θα βρει νέο «σπίτι» στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί (Κεντρικό κτίριο Ιππασίας).

Το μέχρι σήμερα αναξιοποίητο ολυμπιακό ακίνητο θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο για τις ανάγκες του οργανισμού που ασχολείται με την έρευνα και την τεχνολογία.

Στους χώρους θα μπορούν να αξιοποιηθούν σύγχρονα ευρήματα ερευνητικών κέντρων (Al, Smart Tech, Digital κλπ.), ενώ θα μπορούν να διοργανωθούν επιστημονικές ημερίδες.

Το νέο σπίτι της γ.γ. Έρευνας και Τεχνολογίας στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί
© Φωτογραφία :
Το νέο σπίτι της γ.γ. Έρευνας και Τεχνολογίας στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί

Το Ίδρυμα Ωνάση θα καλύψει το κόστος μελετών και το κόστος υλοποίησης και οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του, ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ώναση:

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ καταρχάς για την προσφορά σας να υποστηρίξετε την ανακαίνιση αυτού του αναξιοποίητου Ολυμπιακού Ακινήτου και να το μετατρέψετε σε ένα κτίριο κόσμημα στο οποίο θα στεγαστεί η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Θεωρώ ότι είναι μια πρωτοβουλία ιδιαίτερα σημαδιακή. Γλιτώνουμε 500.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο σε ενοίκια, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μια απολύτως κρίσιμη κρατική δομή, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, τόσο σημαντική καθώς η χώρα ετοιμάζεται να κάνει τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, αποκτά μία μόνιμη στέγη σε ένα κτίριο με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το οποίο απ’ ότι έχω δει θα γίνει, θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό κόσμημα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, δήλωσε ότι το ίδρυμα στηρίζει την καινοτομία και την έρευνα.

«Ευχαριστούμε πολύ κύριε Πρόεδρε. Νομίζω το Ίδρυμα Ωνάση, όπως μας γνωρίζετε από παλιά, στηρίζει την καινοτομία, την έρευνα και τη ρήξη με το παρελθόν. Το έχουμε κάνει σε πάρα πολλά πράγματα. Οι υποτροφίες μας, πλέον, έχουν ως νέα πρόσθετα χαρακτηριστικά πέρα από την αριστεία, την καινοτομία και τη ρήξη με το παρελθόν. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο πιστεύουμε ότι θα γίνει το πρώτο ψηφιακό νοσοκομείο στη χώρα μας» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Να συνδεθούν έρευνα, καινοτομία και οικονομία – Η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας

Μητσοτάκης στο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο: Βουλευτές θα εγγραφούν στο Μητρώο Δωρητών

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Ίδρυμα Ωνάση, έρευνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK