20:35 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα. Όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα, στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων του 2020.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.

Αντίστοιχο είναι το ωράριο λειτουργίας και των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν στις 13 Ιανουαρίου, θα διαρκέσουν έως το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου.

«Είναι ευκαιρία να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών. Χρειάζεται καλή έρευνα αγοράς, προκειμένου να εντοπίσουν τα καλά είδη και να επωφεληθούν στο μέγιστο από τις μεγάλες προσφορές που θα φτάσουν το 70%» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Τι ισχύει για την αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης

Κατά τη διάρκεια των φετινών χειμερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να αναγράφουν και να προβάλλουν τόσο την παλαιά, όσο και τη νέα τιμή πώλησης των προϊόντων, καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης.

Εάν πάνω από το 60% των προς πώληση προϊόντων διατίθεται με μειωμένη τιμή, τότε τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να αναγράφουν το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης στη βιτρίνα του καταστήματος, καθώς και σε κάθε εμπορική επικοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον προσφέρονται διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του ποσοστού έκπτωσης – π.χ. «από % έως %».

Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει να αναφέρεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη και να αναγράφεται το ποσοστό της παρεχόμενης έκπτωσης.

Tags:
ανοιχτά μαγαζιά, μαγαζιά, εκπτώσεις, εμπορικά καταστήματα, εμπορικά σήματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK