16:02 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας επέβαλε τα πρώτα πρόστιμα στις λεγόμενες «Λέσχες Καπνιστών», στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Πρόστιμα στις λεγόμενες «Λέσχες Καπνιστών» επέβαλε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν, κατά τη διάρκεια ελέγχων το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής, στην περιοχή της Πλάκας, του Κεραμεικού, του Συντάγματος και του Γκάζι.

«Ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν θα δείξει καμία ανοχή στην παραβατικότητα και δεν θα κάνει καμία έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου. Η πολιτεία και οι δημόσιοι λειτουργοί δεν πρόκειται να ανεχθούν συμπεριφορές εκφοβισμού, λεκτικές ή άλλου τύπου επιθέσεις στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν το νόμο χωρίς εξαιρέσεις» διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, η αρμόδια υπηρεσία.

Εξήγησε δε, ότι «οι έλεγχοι επικεντρώνονται στις πρακτικές που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς και στις προσπάθειες συγκάλυψης της λειτουργίας κέντρων υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επίκληση της λειτουργίας τους ως “Λέσχες Καπνιστών”».

Οι έλεγχοι των αρχών

Πλάκα: Επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), εντός του οποίου υποστηρίζεται ότι λειτουργούσε «Λέσχη Καπνιστών».

Σύνταγμα: Επιβλήθηκαν πρόστιμα 400 ευρώ σε μπαρ, η είσοδος του οποίου δεν έφερε διακριτικά του μαγαζιού.

Κεραμεικός: Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τέσσερις καπνίζοντες (4x100 ευρώ) αλλά και στον ιδιοκτήτη του καταστήματος (6.000 ευρώ) για την ύπαρξη καμουφλαρισμένων σταχτοδοχείων σε τραπέζια, την ύπαρξη καπνιζόντων και την απουσία σημάνσεων. 

Γκάζι: Επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 ευρώ σε κέντρο διασκέδασης - τύπου κλάμπ - στο οποίο o χώρος της ταράτσας είχε κλειστεί περιμετρικά με πλαστικά καλύμματα και ενέπιπτε στην αντικαπνιστική νομοθεσία, δεν υπήρχε σήμανση για απαγόρευση καπνίσματος, υπήρχαν σταχτοδοχεία σε χώρους που απαγορεύονταν το κάπνισμα και δεν τηρούνταν το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι λέσχες καπνιστών στο «στόχαστρο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας: Καινοφανές νομικό μόρφωμα

Προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση του αντικαπνιστικού νόμου

Tags:
αντικαπνιστικός νόμος, πρόστιμα, πρόστιμο, τσιγάρο, Κάπνισμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK