04:13 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξάντερ Βίνικ (70)
0 20
Βρείτε μας

«Θα μιλήσουμε για όλα όσα κρύβονται πίσω από την επιχειρούμενη έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ και την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας»

Συνέντευξη τύπου για την υπόθεση του Mr Bitcoin, κατά κόσμον Αλεξάντερ Βίνικ παραχωρούν την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 οι συνήγοροι του, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με την πρόσκληση θα μιλήσουν για «όλα όσα κρύβονται πίσω από την επιχειρούμενη έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ και την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αλλά και για το τι πράγματι είναι το Bitcoin, που έχει ναστατώσει τράπεζες και κυβερνήσεις».

Η εκδήλωση - συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η Ελλάδα, ο ''Mr. Bitcoin''  Αλεξάντερ Βίνικ και η πρόθυμη κυρία Σακελλαροπούλου», θα γίνει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στις 15:30, στο Public - Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα.

Βίνικ για Σακελλαροπούλου: Έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και την προτείνουν για Αρχηγό του κράτους

Ο Αλεξάντερ Βίνικ, προχώρησε πριν μερικές μέρες σε δήλωση μέσω της δικηγόρου του, Ζωής Κωνσταντοπούλου όπου καταγγέλλει πως κρατείται 30 μήνες στην Ελλάδα χωρίς να κατηγορείται για τίποτα.

«Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου. Θέλουν το κεφάλι μου επί πίνακι, μόνο και μόνο για τις γνώσεις και τις τεχνολογικές μου ικανότητες. Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως δεν του επιτρέπουν να πάρει καθαρό αέρα και πως η τελευταία φορά που προαυλίστηκε, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη το καλοκαίρι του 2017, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, κατηγορούμενος για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω Bitcoin. Παραμένει φυλακισμένος επί 29 μήνες, χωρίς δίκη και καταδίκη, ενάντια στο Σύνταγμα, που αναφέρει ότι ο μέγιστος χρόνος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 18 μήνες. Ξεκίνησε απεργία πείνας τον Νοέμβριο του 2018, επί 88 ημέρες, επιβαρύνοντας σημαντικά την υγεία του.

Μετά την απόφαση που υπέγραψε ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης για έκδοσή του στη Γαλλία, ο Βίνικ ανακοίνωσε ότι ξεκινά ξανά απεργία πείνας. Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός, μιλώντας στο Sputnik, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η υπέρβαση του ορίου κράτησης είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτη, ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έκανε λόγο για «μη αποδεκτή απόφαση έκδοσής του στις ΗΠΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δικηγόρος Βίνικ: Θα γίνει απόπειρα έκδοσης στις ΗΠΑ τις επόμενες μέρες

Υπόθεση Βίνικ: Γιατί η Δύση επικήρυξε τον Mr Bitcoin

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (70)
Tags:
έκδοση, ΗΠΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Mr Bitcoin, Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK