17:08 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Αλεξάντερ Βίνικ (75)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην καταγγελία για τη συνέχισης της ψυχολογικής πίεσης εναντίον του Αλεξαντερ Βίνικ, προχώρησε η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δυσκολεύουν οι συνθήκες για τον Αλεξάντερ Βίνικ, σύμφωνα με την δικηγόρο του Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ένας άνθρωπος 40 ετών και βρίσκεται στην 33η μέρα απεργία πείνας.  Δεν κατηγορείται για τίποτε, αλλά είναι 30 μήνες φυλακισμένος, μακριά από την οικογενειά του και τη συζυγό του που πεθαίνει. Ούτε ο Όργουελ δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτήν την κατάσταση».

«Είμαι ιδιαίτερα φοτρισμένη καθώς λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου του δόθηκε η εντολή ότι μπορεί να τηλεφωνεί μόνο σε εμένα. Εως το πρωί είχε την εντολή να τηλεφωνεί σε τρία άτομα. Σε εμένα, στο δικηγόρο του στη Ρωσία και στη συζυγό του. Πρόκειται για μια τεράστια ψυχολογική πίεση με έντολή του κυρίου Χρυσοχοίδη και με απώτατη εντολή πρωθυπουργού».

«Μην αφήσετε να εκτελεστεί το έγκλημα σε βάρος μου. Αύριο μπορεί να είστε εσείς στη θέση μου», τονίζει ο ίδιος ο Βίνικ μέσα από τη φυλακή.

Ο Mr Bitcoin επικοινωνησε με τη δικηγόρο του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ώστε να διαμαρτυρηθεί για την αλλαγή των κανόνων επικοινωνίας.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι τον περιμένει μια ζωή μεταγωγών και κράτησης.

«Στις 24 Ιουλίου 2019 ειδοποιήθηκα από τις σοφρωνιστικές υπηρεσίες ότι εκδόθηκε απόφαση για τον Βίνικ. Επισκέφτηκα τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Τσιάρα και μου είπε ότι δεν έχει υπογράψει κάποια τέτοια απόφαση. Ωστόσο 5 μήνες μετά υπεγράφη η απόφαση».

«Τριπλή έκδοση δεν έχει συμβεί ποτέ και για κανέναν άνθρωπο. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αποφάσισε ότι θα εκδοθεί πρώτα στη Γαλλία, θα επανεκδοθεί στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει, ο Βίνικ με την τεχνογνωσία του, έχει συμβάλλει στην απελευθέρωση των ανθρώπων, με την ανταλλαγή ψηφιακων νομισμάτων. 

Την ίδια ώρα εκφράζει την αγανακτησή της για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Προάγεται πολιτειακά σε αρχηγό του κράτους, η γυναίκα που καταπάτησε όλες τις ελευθερίες του Βίνικ.

Το αόρατο - ορατό χέρι της κυρίας Σακελλαροπούλου μετατόπισε την εκδίκαση του ζητήματος από το αρμόδιο τμήμα του ΣΤΕ, στην Ολομελειά του. Υποβάλαμε αίτηση εξαίρεσης της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, προφορικά και εγγράφως.

Στις 10 Ιανουαρίου, η δίκη τελείωσε στις 10 το βράδυ. Στις 15 Γεναρη προτάθηκε για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πέρασε τον Μαρινάκη που προηγούνταν και εκδίκασε την υπόθεση Βίνικ. Ήταν ασφυκτική προθεσμία που της είχε τεθεί έτσι ώστε να φτάσει στην προεδρία της Δημοκρατίας. Έπρεπε να τελειώσει επειγόντως την υπόθεση».

Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΔΣΑ ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο εναντίον της.

«Ζήτησε πειθαρχικό μου έλεγχο ο κύριος Βερβεσός ώστε να μάθει για ποιό λόγο υπερασπίζομαι αυτόν τον άνθρωπο».

Τέλος η ίδια ζητά να εκδικαστεί ο Βίνικ από τη νέα σύνθεση του ΣΤΕ.

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (75)
Tags:
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK