12:59 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σύσκεψη για τον νέο κορονοϊό πραγματοποίησε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Χαμηλός εκτιμάται ο κίνδυνος εισαγωγής κρούσματος του ιού στην Ελλάδα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) παραμένει σε επαγρύπνηση για τον νέο κοροναϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία, όπως ανακοινώσε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα..

Όπως αναφέρεται, ο ΕΟΔΥ επαγρυπνεί για ενδεχόμενα κρούσματα σε ταξιδιώτες, ενώ έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό υλικό και οδηγίες για τις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και τα νοσοκομεία.

Η σύσκεψη για τον νέο κοροναϊό (2019-nCoV) έγινε υπό τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ενώ κατά τη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση των διεθνών δεδομένων σχετικά με τη νόσο καθώς και εκτίμηση κινδύνου για την Ελλάδα.

Χαμηλός κρίνεται ο κίνδυνος εισαγωγής κρούσματος του κοροναϊού, αναφέρει ο ΕΟΔΥ επικαλούμενος τρέχοντα δεδομένα και οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σε κάθε περίπτωση, ο οργανισμός δεσμεύεται να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και να συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς για τυχόν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα.

Όπως σημειώνεται, ο νέος ιός ανήκει στη κατηγορία των κορονοϊών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα αλλά και σοβαρότερες λοιμώξεις

Παράλληλα, ο νέος ιός έχει περιορισμένη μεταδοτικότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο και χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη θνητότητα από άλλους κοροναϊούς, όπως ο ιός MERS-CoV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Δρ. Αναστάσιος Σπαντιδέας στο Sputnik: Τι είναι ο κορονοϊός, πώς μεταδίδεται - Τα μέτρα πρόληψης

Στους έξι οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό - Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, ιός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK