11:35 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Και στις ΗΠΑ εμφανίστηκε ο κορονοΐός, με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα στην Ουάσιγκτον ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η Ελλάδα.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στις ΗΠΑ, την Τρίτη.

Εκπρόσωπος του αρμόδιου Κέντρου δήλωσε στο Reuters ότι το κρούσμα της ασθένειας εντοπίστηκε στο Σιάτλ της πολιτείας Ουάσιγκτον, στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.

Ο ασθενής περιγράφεται ως ταξιδιώτης από την Κίνα, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα σε επαγρύπνηση βρίσκεται ο ΕΟΔΥ για τον νέο κοροναϊό.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) παραμένει σε επαγρύπνηση για τον νέο κορονοϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία, όπως ανακοινώσε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Όπως αναφέρεται, ο ΕΟΔΥ επαγρυπνεί για ενδεχόμενα κρούσματα σε ταξιδιώτες, ενώ έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό υλικό και οδηγίες για τις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και τα νοσοκομεία.

Η σύσκεψη για τον νέο κοροναϊό (2019-nCoV) έγινε υπό τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ενώ κατά τη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση των διεθνών δεδομένων σχετικά με τη νόσο καθώς και εκτίμηση κινδύνου για την Ελλάδα.

Χαμηλός κρίνεται ο κίνδυνος εισαγωγής κρούσματος του κοροναϊού, αναφέρει ο ΕΟΔΥ επικαλούμενος τρέχοντα δεδομένα και οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σε κάθε περίπτωση, ο οργανισμός δεσμεύεται να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και να συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς για τυχόν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα.

Μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια και νοσοκομεία της Ελλάδας

O ΕΟΔΥ παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με την νόσο για ενδεχόμενα κρούσματα σε ταξιδιώτες, ενώ έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό υλικό και οδηγίες για τις πύλες εισόδου της χώρας και τα νοσοκομεία.

Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς για τυχόν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Δρ. Αναστάσιος Σπαντιδέας στο Sputnik: Τι είναι ο κορονοϊός, πώς μεταδίδεται - Τα μέτρα πρόληψης

Παγκόσμιος συναγερμός για τον κορονοϊό: Κρούσματα και εκτός Κίνας - Αυξημένοι έλεγχοι σε αεροδρόμια

Tags:
Ελλάδα, ιός, ΗΠΑ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK