10:29 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ΟΑΣΑ προχωρά σε βελτιώσεις με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ, φέροντας τη δυνατότητα φόρτισης της ανώνυμης κάρτας μέσω ίντερνετ και κινητού, καθώς νέα αυτόματα μηχανήματα.

Σε βελτιωτικές αλλαγές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη φόρτιση της ανώνυμης κάρτας μέσω ίντερνετ και κινητού, νέα εκδοτήρια που δίνουν ρέστα σε χαρτονομίσματα, καθώς και αυτόματα μηχανήματα έκδοσης καρτών ώστε να μην χρειάζεται οι επιβάτες να πηγαίνουν στα ταμεία.

Αναλυτικά, ο ΟΑΣΑ προχωρά στη προμήθεια 100 Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών που θα δίνουν ρέστα και σε χαρτονομίσματα κι όχι μόνο σε κέρματα, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ορισμένα από τα 100 αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων θα τοποθετηθούν και σε σταθμούς του Τραμ όπου παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις, πέρα από σταθμούς του μετρό.

Ταυτόχρονα, θα προμηθευτεί και 12 Τερματικά Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ), στα οποία οι επιβάτες θα μπορούν να προχωρούν σε έκδοση καρτών.

Επίσης, θα αυξηθούν τα σημεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών, ενώ θα δημιουργηθούν νέα εκδοτήρια της ΟΣΥ σε διάφορα σημεία της Αθήνας τα οποία θα διαθέτουν και Τερματικά Έκδοσης Καρτών.

Από τα αυτόματα μηχανήματα εισιτηρίων θα εξυπηρετούνται, τέλος, και οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου ή δωρεάν μετακίνησης (π.χ. φοιτητές, ΑμεΑ κ.ά.) που θέλουν να ανανεώσουν τις κάρτες τους. Οι επεκτάσεις των ημερομηνιών λήξης των δικαιωμάτων θα γίνονται αυτοματοποιημένα.

Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, καθώς η αύξηση του αριθμού των μηχανημάτων θα περιορίσει τον χρόνο εξυπηρέτησης των επιβατών και την αναμονή κατά την έκδοση ή φόρτιση εισιτηρίων.

Φόρτιση ανώνυμης κάρτας ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω ίντερνετ και κινητού

Την ίδια στιγμή, οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες από την ιστοσελίδα athenacard.gr καθώς και από κινητά με τεχνολογία NFC. Ως εκ τούτου δεν θα χρειάζεται να περιμένουν σε εκδοτήρια ή Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών.

Σημειώνεται ότι τη δυνατότητα αυτή είχαν μόνοι οι κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών και η διαδικασία θα είναι πλέον αντίστοιχη με αυτή για προσωποποιημένες κάρτες.

Στόχος του ΟΑΣΑ είναι περισσότεροι επιβάτες να χρησιμοποιούν την ATHENA CARD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Σαφάρι» ΟΑΣΑ για τη λαθρεπιβίβαση: Μόνο ένας στους 20 επιβάτες «κόβει» εισιτήριο

Αυξημένα τα έσοδα του ΟΑΣΑ από εισιτήρια - Πάνω από 250.000 έλεγχοι με χιλιάδες πρόστιμα σε ένα μήνα

Tags:
ΟΑΣΑ, τραμ, Μετρό Αθήνας, Μετρό, εισιτήρια, ΜΜΜ, ηλεκτρονικό εισιτήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK