20:52 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Απόστολος Βακάκης του Jumbo μίλησε για τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές, προχωρώντας σε εξηγήσεις για την απόφαση να λειτουργούν τα καταστήματα της αλυσίδας σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας Jumbo, Απόστολος Βακάκης, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα Jumbo σε Πρέβεζα και Κατερίνη θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές, όπως είχε ανακοινωθεί.

Ο κ. Βακάκης μίλησε για τη συγκεκριμένη απόφαση υποστηρίζοντας ότι με την κίνηση αυτή στηρίζεται η τοπική απασχόληση διότι δεν θα διακοπούν οι συμβάσεις του 30% των εργαζομένων που θεωρούνται εποχικοί υπάλληλοι.

Πρόσθεσε ότι παρά τη διεύρυνση του ωραρίου στις 7 ημέρες, οι εργαζόμενοι διατηρούν τα δικαιώματα της 40ωρης απασχόλησης.

Ο ίδιος υποστήριξε μάλιστα ότι παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για τη λειτουργία των Jumbo τις Κυριακές σε Πρέβεζα και Κατερίνη, ο τοπικός ανταγωνισμός λειτουργούσε κανονικά 7 ημέρες την εβδομάδα.

Ο Απόστολος Βακάκης, όπως μετέδωσε το news247.gr, ανέφερε ότι εάν μπορούσε, θα πρότεινε να μη δουλεύουμε ούτε Δευτέρα ούτε Τετάρτη.

«Εάν είχαμε την πολυτέλεια, θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Δευτέρες, ούτε τις Τετάρτες», φέρεται να είπε.

Εξήγησε ότι η κίνηση έγινε ως απάντηση στον τοπικό ανταγωνισμό, σημειώνοντας ότι προσθέτει κόστος λειτουργίας έναντι μιας ελπίδας για αύξηση της αποτελεσματικότητας.

«Δεν θέλω να πρωτοστατήσω στο να δουλεύουμε τις Κυριακές. Αν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα. Είμαι κατηγορηματικός, πρέπει να διερευνήσουμε μήπως πρέπει να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες», δήλωσε.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο κ. Βακάκης ρωτήθηκε για την απόφαση των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη να μην ανοίγουν τις Κυριακές, με τον ίδιο να εκτιμά ότι μπορεί να πρόκειται για επιχειρηματική αρχή η οποία στην πορεία να εξελίχθηκε σε μάρκετινγκ σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

«Εφόσον αισθάνεται τόσο δυνατός ώστε να πηγαίνει κόντρα στον ανταγωνισμό και εφόσον έχει το δικαίωμα να το κάνει ας συνεχίσει να το κάνει», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά - Το ωράριο λειτουργίας

Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Πότε ξεκινούν – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Tags:
ανοιχτά καταστήματα, εμπορικά καταστήματα, ανοιχτά μαγαζιά, μαγαζιά, Κυριακή, Jumbo
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK