04:40 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (50)
0 0 0
Βρείτε μας

Με ευρεία πλειοψηφία εκλέχθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Eξαιρετική επιλογή για το ύπατο αξίωμα χαρακτήρισε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα.

Με 261 ψήφους - από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ - σε σύνολο 294 ψηφισάντων, η Βουλή των Ελλήνων εξέλεξε σήμερα την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία θα διαδεχθεί στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα τον Προκόπη Παυλόπουλο, βρισκόταν στη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, από τον Οκτώβριο του 2018.

H ορκωμοσία της προγραμματίζεται για τις 13 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. 

Δεδομένη η στήριξη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Eξαιρετική επιλογή για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μιλώντας στο Sputnik, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα.

«Η μέχρι σήμερα πορεία της εγγυάται την προσήλωσή της στη Δημοκρατία, στην υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων, στο κράτος δικαίου, στην προστασία του περιβάλλοντος. Στις κρίσιμες συνθήκες, αλλά και στις προκλήσεις της συγκυρίας, μια προσωπικότητα του επιπέδου της νέας Προέδρου, είμαι σίγουρη ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Βρήκε τελικά ο Μητσοτάκης γυναίκες με ενδιαφέρον για πολιτική»;

Με αφορμή την εκλογή της πρώτης γυναίκας στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας μας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σχολιάσει δηκτικά την απάντηση που είχε δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφο του BBC, για τον μικρό αριθμό γυναικών στο κυβερνητικό του σχήμα. «Δυστυχώς δεν υπάρχουν τόσες γυναίκες που θα ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με την πολιτική», είχε απαντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, προκαλώντας τότε την αντίδραση της δημοσιογράφου.

«Ευτυχώς, ο κύριος Μητσοτάκης βρήκε γυναίκα που ενδιαφέρεται για την πολιτική και μάλιστα, την πρότεινε για το ύπατο αξίωμα. Υπουργούς γυναίκες δεν είχε καταφέρει να βρει, σύμφωνα με τις δηλώσεις του. Πρέπει να πω ότι η επιλογή του είναι εξαιρετική, ασχέτως αν το έκανε ως αντιπερισπασμό στα εσωτερικά του κόμματός του και παρόλο που η κυρία Σακελλαροπούλου έχει χαρακτηριστικά και στάση - σε θέματα, όπως το προσφυγικό, τα δικαιώματα, οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας - που δε συνάδουν με την πολιτική της ΝΔ», σχολίασε η κυρία Πέρκα.

Καταλήγοντας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε την ευρεία πλειοψηφία, με την οποία εκλέχθηκε η πρώτη γυναίκα σ' αυτό το αξίωμα, «με την ευχή, η αποδοχή της από τρία κόμματα της Βουλής, να αποτελέσει προηγούμενο για την επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων σε κρίσιμα θέματα, πάντα σε προοδευτική κατεύθυνση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρώτη δήλωση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου μετά την ψηφοφορία στη Βουλή

Μεϊκόπουλος: Κόλλησα στην κίνηση, έτρεξα με τα πόδια αλλά δεν πρόλαβα για ένα λεπτό την ψηφοφορία

Θάνος Πλεύρης για ΠτΔ στο Sputnik: «Ο Μητσοτάκης αποδεικνύει τη συναίνεση στην πράξη»

Θέμα:
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (50)
Tags:
Μητσοτάκης, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόεδρος, ΠΤΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK