15:28 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
101
Βρείτε μας

Ο «Ρουβίκωνας» προχώρησε σε παρέμβαση σε ιατρείο γυναικολόγου, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει άμβλωση σε ασθενή. «Το αν, το πότε και το πόσα παιδιά θα κάνουμε είναι αυστηρά δική μας υπόθεση»

Παρέμβαση σε ιατρείο γυναικολόγου, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε να κάνει άμβλωση σε ασθενή, πραγματοποίησε ο «Ρουβίκωνας».

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα, προτού αποχωρήσουν από το σημείο.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία νεαρής γυναίκας ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Πατησίων, αρνήθηκε να της κάνει έκτρωση.

Αντ' αυτού, μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής γυναίκας, ο γιατρός άρχισε να της κάνει… «κατήχηση», ώστε να κρατήσει το παιδί.

«Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε όσους θέλουν να ορίζουν τα σώματά μας και εμποτίζουν την κοινωνία με οπισθοδρομικές, αντιεπιστημονικές αντιλήψεις. Στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που καλλιεργούν το φόβο στις γυναίκες, ώστε να μην αποφασίζουν οι ίδιες για τις ζωές τους» ανέφερε ο «Ρουβίκωνας», σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου.

Πρόσθεσε δε, ότι «θα είμαστε αμείλικτες απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να καταπατήσει και να καταργήσει το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση».

«Το αν, το πότε και το πόσα παιδιά θα κάνουμε είναι αυστηρά δική μας υπόθεση, όχι της μικροαστικής ηθικής ορισμένων» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι σάλος είχε προκληθεί προ εβδομάδων, έπειτα από αφίσα – διαφήμιση στο μετρό της Αθήνας, η οποία στρεφόταν εναντίον των αμβλώσεων.

Το όλον θέμα προσέλαβε ευρείες διαστάσεις, ενώ έγειρε και την αντίδραση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έδωσε εντολή για την άμεση απόσυρση της διαφημιστικής εκστρατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αφίσες στο μετρό: Ποια είναι η οργάνωση «Αφήστε με να ζήσω!» που στρέφεται εναντίον των αμβλώσεων

Tags:
Πατησίων, Πατησίων, γιατρός, γυναίκα, έκτρωση, Ρουβίκωνας, Ρουβίκωνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK