09:14 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη προμήθειας ξύλινων στύλων. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 195.000 και διαθέτουμε μόλις 21.318 τεμάχια.

Την ανάγκη προμήθειας ξύλινων στύλων υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάνοντας λόγο για «οξύ και επείγον» πρόβλημα.

Αυτοί τη στιγμή οι διαθέσιμοι στύλοι ανέρχονται σε 21.318 τεμάχια, αριθμός σαφώς χαμηλότερος σε σχέση με το αναγκαίο επίπεδο ασφαλείας.

Άλλωστε, η διοίκηση του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) εκτιμάει ότι οι φετινές ανάγκες προσεγγίζουν τις 195.000 τεμάχια.

Σύμφωνα με πηγές από το αρμόδιο υπουργείο, οι ξύλινοι στύλοι αποτελούν ένα απ' τα βασικότερα υλικά του Δικτύου Διανομής, καθώς είναι απαραίτητοι όχι μόνο για νέες παροχές, αλλά κυρίως για αντικατάσταση παλιών, φθαρμένων ή κατεστραμμένων.

Βασική αιτία των ελλείψεων φέρεται να αποτελεί η αυξημένη κατανάλωση από τα έκτακτα φαινόμενα, τα οποία προέκυψαν τα τελευταία χρόνια, όπως η πυρκαγιά στο Μάτι, η κακοκαιρία στη Χαλκιδική, οι πλημμύρες στα Βίλια κ.α.

Την ίδια ώρα, οι επενδύσεις στο Δίκτυο Διανομής υποχώρησαν το 2019 μόλις στα 148 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 75% σε σχέση με το 2009.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αναγκαίες επενδύσεις, ώστε το δίκτυο να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, πρέπει να φθάνουν τουλάχιστον τα 200 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοιχτή πληγή οι ρευματοκλοπές: Πάνω από 260 εκατ. το κόστος ετησίως

ΔΕΗ: Ρυθμίστηκαν οφειλές 155 εκατ. ευρώ από την 1η Οκτωβρίου

Tags:
υπουργός Ενέργειας, ηλεκτρική ενέργεια, ενέργεια, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK