12:07 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 50
Βρείτε μας

Την άποψη ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ διώκεται άδικα και θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί από το ελληνικό κράτος, εξέφρασε στο Sputnik o Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, Νίκος Βασιλάκος.

Ενώ ο Αλεξάντερ Βίνικ έχει ήδη κλείσει έναν μήνα απεργίας πείνας - με την υπόθεσή του να βρίσκεται σε εξέλιξη - το Sputnik συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, Νίκο Βασιλάκο.

«Ο Βίνικ κυνηγήθηκε άδικα. Δεν έχει κάνει κάτι κακό. Δεν υπάρχει κατηγορία. Για την Ελλάδα δεν έχει κάνει κάτι παράνομο. Κατηγορείται για κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει μέσω τραπεζικής συναλλαγής» επισημαίνει, χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, η χρήση του Bitcoin ανεβαίνει στην Ελλάδα. «Στη χώρα μας έχουν αυξηθεί (σ.σ. τα Bitcoin) τον τελευταίο καιρό, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν 70 - 80 ΑΤΜ ανάληψης κρυπτονομισμάτων, εκ των οποίων τα 66 στην Αθήνα».

Όλοι όσοι ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να βρεθούν στην ίδια θέση, αναφέρει παράλληλα o κ. Βασιλάκος.

«Όσοι ασχολούνται με μεγάλα ποσά μέσω διαδικτύου θα μπορούσαν να βρεθούν κατηγορούμενοι. Υπάρχει μια νέα κοινοτική οδηγία της Ε.Ε., η οποία διώχνει όλες τις επιχειρήσεις Bitcoin από την Ευρώπη. Αυτή η κοινοτική οδηγία σε υποχρεώνει να κρατάς προσωπικά δεδομένα γι' αυτόν που στέλνει το ποσό. Για να είσαι διασφαλισμένος πρέπει να κάνεις όλες τις συναλλαγές εκτός Ευρώπης».

Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2009, ενώ ο δημιουργός του παραμένει - μέχρι σήμερα - άγνωστος.

Ο Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, στο πλαίσιο αυτό, ζητά την αναγνώριση του συστήματος Βitcoin, ώστε η χώρα μας να πρωτοπορήσει, να καινοτομήσει και να μην παραμείνει ουραγός στις εξελίξεις.

Αναρωτιέται δε, πώς γίνεται το τμήμα κρυπτονομισμάτων της Τράπεζας της Ελλάδας να μην ασχολείται μ' αυτό το ζήτημα και να μην το έχει αναγνωρίσει.

«Η Ελλάδα δεν δέχεται ακόμα το Βitcoin, ενώ η Γερμανία το αναγνωρίζει κανονικά. Έχει ανοίξει μια κερκόπορτα, στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, όπου ενδέχεται να γίνει δεκτό το κρυπτονόμισμα. Μ' αυτόν τον τρόπο επειδή είναι επενδυτικό προϊόν, νομιμοποιείται».  

Και καταλήγει:

«Ο Αλεξάντερ Βίνικ θα ήταν ένα κεφάλαιο για τη χώρα. Δικαιούται μια δίκαιη δίκη στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να κατηγορείται για παράνομη συναλλαγή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κωνσταντόπουλος για Βίνικ: Αυτοεξευτελισμός της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία

Tags:
Ρωσία, δικαστήριο, Δικαιοσύνη, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK