10:48 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξάντερ Βίνικ (73)
0 01
Βρείτε μας

Από χθες το βράδυ δεν έχει καταστεί δυνατή καμία επικοινωνία με τον Αλεξάντερ Βίνικ, καταγγέλλει η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Πήραν τον Αλεξάντερ από το Νοσοκομείο με απειλές στους γιατρούς» καταγγέλλει η δικηγόρος του Αλεξάντερ Βίνικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ανάρτησή της στο Facebook. Η ίδια τονίζει ότι δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του, καθώς και ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν απαντά.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζητά ενημέρωση επίσημη για το πού βρίσκεται ο Βίνικ, τονίζοντας ότι ζητά να έχει ενημέρωση αλλά και επικοινωνία μαζί του.

Μιλώντας στο Sputnik, η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει απαγωγή:

«Καταγγέλλω απαγωγή γιατί μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχω καμία ενημέρωση. Πιστεύω ότι μπορεί να είναι ήδη σε αεροπλάνο».

Υπενθυμίζεται, ότι, νωρίτερα σήμερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του Αλεξάντερ Βίνικ εναντίον της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης για την έκδοσή αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου, τον Βίνικ τον πήραν από το νοσοκομείο, λίγο αφότου καθαρογράφηκε η απόφαση του ΣτΕ, κάτι που έγινε στις 16:00 της Πέμπτης, 23 Ιανουαρίου 2020.

«Ο εκπρόσωπος του Υπουργού πήρε αντίγραφο της απόφασης στις 16.38 και ό,τι συνέβη νωρίτερα είναι απολύτως παράνομο. Αλλά και τώρα δεν μπορεί νομίμως να εκτελεσθεί», υπογραμμίζει επίσης.

Η δικηγόρος του υπενθυμίζει, τέλος, πως:

«Είναι ασθενής στην 35η ημέρα απεργίας πείνας».

Την ίδια στιγμή, ο Τιμοφέι Μουσάτοφ, επίσης μέλος της ομάδας υπεράσπισης του Βίνικ, δήλωσε στο Sputnik ότι γίνεται προσπάθεια να τον εντοπίσουν.

«Κάνουμε τώρα προσπάθειες να μάθουμε ποια πτήση και πού θα τον στείλουν, στο Παρίσι ή κάπου αλλού», επεσήμανε ο Μουσάτοφ.

Ποιος είναι ο Αλεξάντερ Βίνικ - Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός ευρύτερα και ως «Mr Bitcoin», συνελήφθη το καλοκαίρι του 2017, έπειτα από αίτημα που κατέθεσαν οι ΗΠΑ. Ο ίδιος είναι κατηγορούμενος για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω Bitcoin. Παραμένει φυλακισμένος χωρίς δίκη και καταδίκη, για πολύ περισσότερους από 18 μήνες, που είναι ο μέγιστος χρόνος κράτησης σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου 2019, έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, υπέγραψε απόφαση για την έκδοσή του στη Γαλλία και μετέπειτα στις ΗΠΑ.

Ο Βίνικ ξεκίνησε για μια ακόμη φορά απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η υπεράσπισή του άσκησε έφεση κατά της απόφασης, η οποία όπως έγινε γνωστό σήμερα, απορρίφθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί η έκδοση του Βίνικ σε Γαλλία και ΗΠΑ συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου στο Sputnik: «Συνταγματικά ανεπίτρεπτη» η 29μηνη κράτηση Βίνικ

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (73)
Tags:
Γαλλία, Ρωσία, ΗΠΑ, Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK