09:00 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Με πρόστιμα θα τιμωρούνται όσοι αψηφούν την κακοκαιρία και έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο στη θάλασσα με αποτέλεσμα την κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος.

«Καμπάνες» περιμένουν όσους κινητοποιούν άσκοπα το Λιμενικό, επειδή κινδύνεψαν στη θάλασσα καθώς αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του αναλαμβάνει κάθε περιστατικό προς προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Ωστόσο, μετά τα αρκετά περιστατικά διάσωσης σέρφερ και χειριστών σκαφών που επέλεξαν να βγουν στη θάλασσα παρά την κακοκαιρία, το Λιμενικό ζητά να εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος περί κυρώσεων.

«Με αφορμή την αύξηση των περιστατικών έρευνας και διάσωσης το τελευταίο χρονικό διάστημα, στα οποία εμπλέκονται άτομα που κάνουν χρήση ταχυπλόων σκαφών και λοιπών θαλασσίων μέσων αναψυχής υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και με σκοπό την διαφύλαξη της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα τόσο των ατόμων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους όσο και των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και λοιπών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσής τους, σας γνωρίζουμε ότι με εγκύκλιο των αρμόδιων Διευθύνσεων του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντείνονται οι έλεγχοι αναφορικά με την τήρηση του άρθρου 33 του αριθμ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένα ¨Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής”, όπως ισχύει και σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης της εν λόγω διάταξης, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες  κυρώσεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ένας 52χρονος σέρφερ αγνοείτο στην περιοχή της Αρτέμιδας εν μέσω κακοκαιρίας, με το Λιμενικό να σπεύδει για τον εντοπισμό του.

Τον άνδρα τελικά εντόπισε αλιευτικό σκάφος, το οποίο και τον μετέφερε σώο στην Αρτέμιδα.

Tags:
κινητοποίηση, κακοκαιρία, σερφ, λιμενικοί, Λιμενικό Σώμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK