05:26 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (564)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τα αποτελέσματα της άσκησης.

Άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», με τη συμμετοχή του ΕΚΑΒ, για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος του κορονοϊού 2019-nCoV.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ετοιμότητας, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Αρκουμανέας παρουσίασε επίσης στον υπουργό Υγείας το σχέδιο δράσης του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνολική επιχειρησιακή ετοιμότητα υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ.

ΕΟΔΥ: Παραμένουμε σε επαγρύπνηση

Σε ανακοίνωσή του, εξάλλου, ο ΕΟΔΥ σημείωσε πως παρακολουθεί εξ αρχής τις εξελίξεις και παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με ενδεχόμενα κρούσματα της νόσου σε ταξιδιώτες.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό υλικό και εξειδικευμένες οδηγίες, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του.

Κικίλιας για κορονοϊό: Ψυχραιμία, δεν είναι ώρα για πανικό

Την Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «δεν είναι η ώρα να δημιουργούμε πανικό και άγχος» και πρόσθεσε ότι θα ακολουθηθούν οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την πλευρά του ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είναι πολύ νωρίς για να δηλωθεί παγκόσμιος συναγερμός.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιανουαρίου, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι η σειρά κρουσμάτων πνευμονίας που εμφανίστηκαν στην πόλη Γουχάν, αποδίδονται σε ένα νέο στέλεχος κορονοϊού (2019-nCoV).

Οι κορονοϊοί, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορονοϊούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Ενισχύονται τα μέτρα - Κλείνει τμήμα του Σινικού Τείχους και άλλα μνημεία στην Κίνα

Κορονοϊός: Τα συμπτώματα του νέου θανατηφόρου ιού

Θέμα:
Κορονοϊός (564)
Tags:
ΕΚΑΒ, Αττικό Νοσοκομείο, νοσοκομείο, άσκηση, Βασίλης Κικίλιας, ΕΟΔΥ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK