09:07 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου ασκεί κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης για την παραχώρηση του δικαιώματος διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με την οποία κοινοποιείται η μη αποδοχή της δημοσίας δαπάνης κηδείας του Θάνου Μικρούτσικου, απέστειλε η οικογένεια του εκλιπόντος μουσικοσυνθέτη.

Αιτία για την απόφαση αυτή, αποτέλεσε η εν εξελίξει διαμάχη για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων, μετά την πληροφορία ότι η κυβέρνηση αναμένεται να παραχωρήσει το δικαίωμα διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων σε ιδιωτική Ανώνυμη Εταιρεία.

«Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων αναρωτιόμαστε πώς τιμάει μια χώρα τους δημιουργούς της» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επίμαχη ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Μετά από συνεχείς διαβεβαιώσεις ακόμα και του σημερινού πρωθυπουργού ότι θα στηρίξουν έναν ανεξάρτητο φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών δικαιωμάτων πληροφορηθήκαμε ότι θα δοθεί άδεια σε ιδιώτη να κάνει Ανώνυμη εταιρεία δικαιωμάτων για να διαχειριστεί στην Ελλάδα τα δικαιώματα των συνθετών και στιχουργών, Ελλήνων και ξένων».

«Σε μια χώρα που οι δημιουργοί δεν έχουν την δυνατότητα διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων γιατί να κηδεύονται εκπρόσωποί τους δημοσία δαπάνη; Οι άνθρωποι που ένωσαν με τα τραγούδια τους αυτή τη χώρα, που απογείωσαν το λαό και τον έκαναν να τραγουδάει « πως η ιστορία γίνεται σιωπή...» δεν έχουν ανάγκη από ενέργειες που περισσότερο με φιλανθρωπία ακούγονται και λιγότερο με τιμή»

«Συντασσόμαστε δίπλα στους υπόλοιπους δημιουργούς και στο δίκαιο αίτημά μας να δοθεί άμεσα άδεια στην ΕΔΕΜ (Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής) και δεν αποδεχόμαστε την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη» κατέληξε η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Σαφάρι» για τα πνευματικά δικαιώματα: Τι ισχύει για την τηλεόραση στα καταστήματα εστίασης

Πρώτη καταδίκη για ηλεκτρονική πειρατεία στην Ελλάδα: Η απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στο ίντερνετ

Tags:
κηδεία, Λίνα Μενδώνη, Υπουργείο Πολιτισμού, πολιτισμός, οικογένεια, πνευματικά δικαιώματα, Θάνος Μικρούτσικος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK