09:45 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορεί να λειτουργεί εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ οι χώροι αυτοί θα μπορούν να λειτουργούν και ως κινητές μονάδες.

Τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών ουσιών παρέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως επισημαίνεται, οι χώροι θα μπορούν να λειτουργούν και υπό μορφή κινητών μονάδων ενώ, το είδος, ο τύπος και οι προϋποθέσεις τους λειτουργίας τους θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου με τίτλο, «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις» θα ξεκινήσει την Τρίτη στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Στις ρυθμίσεις προβλέπεται μεταξύ άλλων και η δυνατότητα του Συνηγόρου του Πολίτη να διενεργεί έρευνες ανεξάρτητα από τυχόν παράλληλη εξέλιξη ποινικής δίκης ή διαδικασίας, για περιστατικά αυθαιρεσίας στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και των υπαλλήλων των Καταστημάτων Κράτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Διαδηλώσεις στο… πεζοδρόμιο ή σε μία λωρίδα του δρόμου: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις πορείες

Tags:
τοπική αυτοδιοίκηση, ναρκωτικά, ένστολοι, Συνήγορος του Πολίτη, Νομοσχέδιο, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK