03:51 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (317)
0 40
Βρείτε μας

Ψυχραιμία συνιστά ο λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί στο «Ελ. Βενιζέλος».

«Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε παγκόσμιο συναγερμό. Το ξέσπασμα ενός νέου θανατηφόρου κορονοϊού στην Κίνα δεν αποτελεί ακόμη παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία», είναι το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον νέο φονικό ιό.

«Πρέπει να βρισκόμαστε υπό συνεχή επαγρύπνηση, όπως τονίζουν και οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας» τονίζει, από την πλευρά του,o καθηγητής λοιμωξιολογίας και επιστημονικός σύμβουλος του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Σωτήρης Τσιόδρας.

«Ακόμα και αν δεν κηρύχτηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πρέπει να παρακολουθήσουμε εντατικά αυτόν τον ιό, κάθε μέρα και κάθε λεπτό» σπεύδει να προσθέσει, μιλώντας στο Sputnik.

«Εκφράζω την ανησυχία μου όχι μόνο εγώ αλλά και η επιστημονική κοινότητα για το κατά πόσο μπορεί να περιοριστεί ο ιός, με τα μέτρα που έχουν πάρει οι Κινέζοι. Σίγουρα έχει ξεφύγει από την Κίνα και έχει πολλαπλά περιστατικά. Το θέμα είναι κατά πόσο η διαδοχικότητα αυτή θα είναι συνεχής και μεταδοτική αλλά και αν θα έχουμε επιπλέον κρούσματα. Αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, δεν ξέρουμε πώς θα συνεχίσει ο ιός να κινείται».

«Από τα δεδομένα που διαθέτουμε μέχρι στιγμής, ο ιός είναι σταθερός και δεν υπάρχει νέα μετάλλαξη. Αυτό που περιμένουμε, είναι να μας δώσουν ακριβή αριθμό κρουσμάτων. Οι Έλληνες δεν πρέπει να πανικοβληθούν. Είμαστε σε επαγρύπνηση».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσιόδρας αναφέρεται και στην καθυστερημένη αντίδραση των Κινέζων.

«Πιθανότατα να μη κατάλαβαν την ώρα που έπρεπε ότι πρόκειται για κάποια συμβάντα υψίστης σημασίας, ότι η εξέλιξή του είναι ταχύτατη. Η αρχική υπόθεση ήταν, ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 80% το αντιμετωπίζει ήπια. Κατάλαβαν ότι ήταν επικίνδυνο μόνο όταν είδαν την επέκταση με τα περιστατικά».

Το κλίμα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Τα αεροδρόμια παγκοσμίως έχουν εντείνει τους ελέγχους επιβατών από την Κίνα. Το ίδιο συμβαίνει και στον αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος». Πάντως, οι ειδικοί που χειρίζονται το ζήτημα στον κύριο αερολιμένα της χώρας, είναι ψύχραιμοι.

Χαρακτηριστικά, εκπρόσωπος του Αεροϋγειονομείου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τονίζει στο Sputnik τα εξής: «Η οδηγία είναι να είμαστε σε επιφυλακή, να είμαστε προετοιμασμένοι αν γίνει κάτι. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, για να μας εξηγήσει το ακριβές σχέδιο δράσης».

Στο μεταξύ, η Κίνα ανέστειλε τη λειτουργία των δημοσίων συγκοινωνιών σε 10 πόλεις, ενώ έκλεισε ιστορικά μνημεία, ανάμεσα σ' αυτά την Απαγορευμένη Πόλη και τμήμα του Σινικού Τείχους. Κι όλα αυτά στο πλαίσο του περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς ξεκίνησε ο κορονοϊός: Πιθανό να μεταδόθηκε από μια σούπα… με νυχτερίδα

Βίντεο: Άνθρωποι πέφτουν στο έδαφος από τον κορονοϊό στην Κίνα

Θέμα:
Κορονοϊός (317)
Tags:
νεκροί, γρίπη, ιός, Κίνα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK