05:48 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύσκεψη υπό τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, πραγματοποιήθηκε στην Κω, όπου παρουσιάστηκαν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης.

Σύσκεψη υπό τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Παναγιώτη Μηταράκη, πραγματοποιήθηκε στην Κω, κατά την οποία ο υπουργός παρουσίασε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών καθώς και για την λειτουργία των κλειστών κέντρων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως η θέση τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης είναι «καμία μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στα ακριτικά νησιά», ενώ παράλληλα σημείωσε πως προτεραιότητα έχει η μείωση των ροών, η αποσυμφόρηση των νησιών, οι επιστροφές των προσφύγων προς την Τουρκία, η καλύτερη λειτουργία του ασύλου και η ενίσχυση των ιατρικών μονάδων στα νησιά.

Όσον αφορά στην Κω, ο υπουργός ανέφερε πως έχει αποφασιστεί να λειτουργήσει στο νησί κλειστό κέντρο φιλοξενίας καθώς και πως θα εφαρμοστεί ο νόμος για τους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα και θα κρατούνται για 25 ημέρες ώστε να υπάρξει ταυτοποίηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι τοπικές κοινωνίες θα ωφεληθούν με ανταποδοτικά μέτρα, ενώ θα δημιουργηθούν και αυτόνομα ιατρικά κέντρα στα κλειστά κέντρα, ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση των τοπικών συστημάτων υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέτσας για μεταναστευτικό: Έχουμε κάποια ενθαρρυντικά αποτελέσματα τις πρώτες εβδομάδες του 2020

Αποδοκιμασίες κατά Μηταράκη στη Χίο: Ένταση έξω από το δημαρχείο – Έσπασαν την πόρτα – Βίντεο

 

 

Tags:
προσφυγικές ροές, πρόσφυγες, μετανάστες, Νότης Μηταράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK