12:44 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την επιβολή της βούλησης της πατρίδας ακόμη και με τα όπλα αν χρειαστεί επεσήμανε ο νέος αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης.

Ο νέος αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, όσο και ο παραδίδων αρχηγός Στόλου Στυλιανός Πετράκης στις ημερήσιες διαταγές τους, έστειλαν μηνύματα προς την Τουρκία αναφορικά με την ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο κ. Λυμπέρης τόνισε πως ο Στόλος υπάρχει για να επιβάλλει τη βούληση του Έθνους και αναλαμβάνει δράσεις προς επίτευξη πολιτικών στόχων.

«Να έχετε στραμμένο το βλέμμα στον ορίζοντα με το κότινο της νίκης... Να επιβάλλουμε με τη φήμη μας, και αν χρειασθεί και με τα όπλα, τη βούληση του έθνους» επισήμανε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το skai.gr

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως η αξιοπρέπεια του έθνους, τα εθνικά δίκαια και θέσεις, η υπεροχή στη θάλασσα και η μακρόχρονη παράδοση νίκης του Πολεμικού Ναυτικού υπερτερούν των αριθμών και κάλεσε το προσωπικό σε περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας και αποτελεσματικότητας του Στόλου.

«Η πατρίδα δεν μας χρωστά τίποτα, εμείς χρωστάμε τα πάντα στην πατρίδα» τόνισε ο νέος αρχηγός του ΓΕΝ και προέτρεψε το προσωπικό να παραδώσει μία πατρίδα όχι μικρότερη, όχι χειρότερη απ' ό,τι τη βρήκε και διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του Στόλου να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αποστολή ζητηθεί.

Την αυταπάρνηση του προσωπικού του Αρχηγείου, παρά την εξαιρετική απομείωση του προϋπολογισμού του ΓΕΝ, λόγω της 10χρονης κρίσης, εξήρε ο παραδίδων αρχηγός Στόλου κ. Πετράκης, και υπενθύμισε τη ρήση του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, ότι τα πολεμικά πλοία προορίζονται για να κινδυνεύουν.

Τέλος, σημείωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό απολαμβάνει του μικροτέρου μεριδίου των Ενόπλων Δυνάμεων, χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ανανέωση του Στόλου σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, δυνατότητες συντήρησης, στο πλαίσιο της επαύξησης της αποτρεπτικής ικανότητας χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έλληνας Αντιπτέραρχος: «Αν τολμήσουν οι Τούρκοι, θα πάθουν μεγάλο χουνέρι» - Βίντεο

Κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας με 91 παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο

Tags:
Ένοπλες Δυνάμεις, στόλος, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK