18:57 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για παράνομη δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη χώρα μας κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με επιστολή του στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Ανεξέλεγκτη» χαρακτηρίζει τη δράση ορισμένων Μην Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Τα τελευταία έτη παρατηρούμε την ανεξέλεγκτη δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κάθε μορφής και προέλευσης στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονται στην χώρα μας. Πολλές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον χώρο, άλλοτε προσλαμβάνουν (με μάλιστα με υψηλότατες αμοιβές) ιατρούς και άλλοτε υπόσχονται προοπτική «εργασιακής εμπειρίας» και απόκτησης «επαγγελματικών δικαιωμάτων» σε ιατρούς τρίτων χωρών προκειμένου να παράσχουν αυτοί (προς αυτές) δωρεάν τις ιατρικές υπηρεσίες τους, εντός του Ελληνικού εδάφους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύλλογος.

Στη συνέχεια επισημαίνει πως οι ΜΚΟ αυτές , χρηματοδοτούνται αδρά από την ΕΕ αλλά και μέσω «δωρεών».

«Αυτή η στυγνή εμπορευματοποίηση υπό τον μανδύα της αλληλεγγύης σε χειμαζόμενους συνανθρώπους μας, έχει πλέον οδηγήσει στην κατάσταση όπου η ανιδιοτελής μη ανταποδοτική προσφορά να είναι η εξαίρεση» , σημειώνει.

Ο Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει ακόμη πως δαπανώνται τεράστια ποσά σε «αμφιβόλου ποιότητας» ιατρικές υπηρεσίες μέσω ΜΚΟ και υπερφορτώνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την κάλυψη της περίθαλψης των προσφύγων και μεταναστών με επιβάρυνση των Ελλήνων ασφαλισμένων και φορολογούμενων.

«Η κατάσταση αυτή πλέον είναι ανεξέλεγκτη και αποτελεί υγειονομική βόμβα στα θεμέλια του συστήματος υγείας, προσβάλλει βάναυσα τους επαγγελματίες ιατρούς που έχουν νομίμως εγγραφεί στους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους και παρέχουν νομίμως τις υπηρεσίες τους, συντηρεί την εισφοροδιαφυγή/ φοροδιαφυγή – αφού οι εργαζόμενοι ιατροί συνήθως προέρχονται από το εξωτερικό, πληρώνονται στο εξωτερικό, παρότι εργάζονται στην Ελλάδα και δεν καταβάλλουν ούτε φόρο εισοδήματος ούτε ασφαλιστικές εισφορές στην χώρα μας –  και επιβαρύνει τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον έξοδα», προσθέτει ο σύλλογος που κάνει λόγο για «επιχειρηματική δραστηριότητα».

Ο Ιατρικός Σύλλογος κάνει ακόμη γνωστό πως θα εκδώσει οδηγίες προς τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους προκειμένου να προβούν σε ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμα για κάθε μη νομίμως αδειοδοτημένη ιατρική πράξη.

Ακόμη ζητά από το υπουργείο να γνωστοποιήσει την κείμενη νομοθεσία προς όλους τους σχετιζόμενους με αυτή τη δραστηριότητα και προς τα όργανα της ΕΕ που χρηματοδοτεί τις συγκεκριμένες δραστηριότητες «προκειμένου να συμβάλει και αυτή θέτοντας ως προϋπόθεση της χρηματοδότησης των ΜΚΟ αυτών την απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας».

Τέλος, αξιώνει από το υπουργείο Υγείας να συμβάλλει μέσω των ελεγκτικών οργάνων στην τήρηση της νομιμότητας.

Tags:
μεταναστευτικό, Προσφυγικό, κέντρα υποδοχής προσφύγων, προσφυγικές ροές, Βασίλης Κικίλιας, επιστολή, ΜΚΟ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK