ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ιερέας που κρίθηκε ένοχος για απάτη και είχε παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Σε φυλάκιση 15 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε ιερέας καθώς κρίθηκε ένοχος για απάτη.

Ο ιερέας είχε παραπεμφθεί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι εξαπάτησε ανέργους στους οποίους υποσχόταν δουλειά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, την περίοδο της κρίσης, και εισέπραττε χρηματικά ποσά για να προχωρήσει η υποτιθέμενη διαδικασία εύρεσης εργασίας.  

Στο κατηγορητήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ περιελαμβάνονταν εννέα περιπτώσεις της φερόμενης δράσης του, από τις οποίες το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για μία.

Για τις υπόλοιπες οκτώ ο νέος Ποινικός Κώδικας απαιτεί έγκλιση των φερόμενων θυμάτων, γεγονός που δεν συνέβη, και έτσι απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Εκτός από τον 36χρονο, που αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε ένα άτομο ηλικίας 51 ετών, που κρίθηκε αθώο. 

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί το Μάρτιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη, και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο και τον ημερήσιο Τύπο δεκάδες άτομα απευθύνθηκαν στην «εταιρεία ευρέσεως εργασίας» με έδρα την Καβάλα και γραφεία στη Θεσσαλονίκη, ψάχνωντας δουλειά.

Το ύψος της φερόμενης απάτης έφτανε τις 78.000 ευρώ. 

Συνήγοροι του ιερέα είχαν δηλώσει μετά τη σύλληψή του ότι τα περισσότερα άτομα είχαν αποζημιωθεί.

Ο ιερέας είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση. 

Tags:
ιερέας, δουλειά, καταδίκη, απάτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK