18:30 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας Έλληνας φέρεται βρίσκεται στο αεροπλάνο που μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα στη Γαλλία στο πλαίσιο επιχείρησης επαναπατρισμού λόγω του κορονοϊού.

Ένας Έλληνας φέρεται να είναι μεταξύ των επιβατών πολλών εθνικοτήτων ενός αεροπλάνου που αναχώρησε από την Κίνα με προορισμό τη Γαλλία στο πλαίσιο επιχείρησης επαναπατρισμού Ευρωπαίων λόγω του κορονοϊού.

Πρόκειται για το δεύτερο γαλλικό αεροπλάνο που μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα και από την Γουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία του κορονοϊού.

Επιβάτες 30 διαφορετικών εθνικοτήτων επιβαίνουν στο αεροσκάφος, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Μεταξύ των επιβατών φέρεται να είναι και ένας από τους τρεις Έλληνες που είχαν παγιδευτεί στην Χουμπέι της Κίνας, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο θα προσγειωθεί στη Μασσαλία.

Πρόκειται για έναν Έλληνα από την Γουχάν και σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα παραμείνει για λίγες ημέρες στη Γαλλία μέχρι να μπορέσει να φτάσει στην Ελλάδα.

Για τον επαναπατρισμό του Έλληνα πολίτη έχει κινητοποιηθεί η ελληνική διπλωματία. Σημειώνεται, ότι ακόμη δύο Έλληνες βρίσκονται στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, είναι καλά στην υγεία τους και σε διαρκή επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο.

Πολίτες δεκάδων εθνικοτήτων στην πτήση με προορισμό τη Γαλλία

«Υπάρχουν πολλοί Ευρωπαίοι. Υπάρχουν 29 διαφορετικές εθνικότητες, 30 μαζί με τους Γάλλους», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

«Έχουμε αναλάβει ρόλο ευθύνης και αλληλεγγύης σε σχέση με τους Ευρωπαίους. Οι περισσότεροι από αυτούς θα επιστρέψουν στη χώρα προέλευσής τους αμέσως μετά την άφιξή τους», πρόσθεσε,

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι εμπλεκόμενες χώρες θα επιτρέψουν την άμεση επιστροφή των επιβατών στις χώρες προέλευσής τους, δίχως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP στο αεροσκάφος επιβαίνουν, μεταξύ άλλων, και Γάλλοι, Βέλγοι, Ολλανδοί και Σουηδοί πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Τρεις Έλληνες σε καραντίνα στην Χουμπέι της Κίνας

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
πτήση, αεροπλάνο, Γαλλία, Κίνα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK