02:13 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα, έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που περιλαμβάνουν ενεργητική επιτήρηση για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων.

Σε έκτακτα μέτρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τον κορονοϊό, προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, ο ΕΔΟΥ θα εφαρμόζει ενεργητική επιτήρηση για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού σε όλες απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Τα νέα μέτρα θα ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών.

Αναλυτικά, προβλέπονται τα εξής μέτρα:

 • Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων.
 • Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.
 • Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.

Οδηγίες του ΕΟΔΥ σε ταξιδιώτες σχετικά με τον κορονοϊό

Σε νεότερες οδηγίες προς ταξιδιώτες, που εξέδωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, σημειώνεται ότι ο κίνδυνος για τον ταξιδιώτη θεωρείται μέτριος.

Συνιστάται, ωστόσο, η αποφυγή ταξιδιών προς την πόλη Γουχάν της Κίνας, με τον ΕΟΔΥ να προσθέτει ότι δεν υπάρχει εμβόλιο για τον νέο ιό.

Ειδικά για ταξίδια προς την πόλη Γουχάν, ο ΕΟΔΥ συμβουλεύει:

 • Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.
 • Να αποφύγετε την επαφή με τα ζώα (ζωντανά ή νεκρά), τις αγορές ζώων και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (όπως μη μαγειρευμένο κρέας).
 • Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην πόλη Γουχάν, συνιστάται:

 • Να αναβάλετε το ταξίδι σας ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).
 • Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντηλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.
 • Να αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

Μετά την επιστροφή από την Γουχάν, συνιστάται :

 • Να παρακολουθήσετε την υγείας σας για 14 ημέρες.
 • Αν εμφανίσετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας ή να γίνει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ (210-521200, 210-5212054).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Άσκηση ετοιμότητας στο Π.Γ. Νοσοκομείο Έβρου

Κορονοϊός: Σε ποιες χώρες υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Βασίλης Κικίλιας, ΕΟΔΥ, Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αεροδρόμιο, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK