22:09 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απεργία για την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, κήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νέου ασφαλιστικού.

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, προχωρά η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι με το νέο νόμο διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, και οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

«Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) ενσωματώνεται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά», σημειώνει ακόμα η ΑΔΕΔΥ.

Ακόμα υπογραμμίζει πως διατηρείται η «λεηλασία» στα ασφαλιστικά ταμεία και τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου/

«Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκε με τους με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του 2010-2012. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), για μείωση των ορίων ηλικίας τους - ούτε για τους εκπαιδευτικούς, που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν. 3075/02)», αναφέρουν επίσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ συνοψίζονται, ως εξής:

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
  • Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίησή της».
Tags:
Νομοσχέδιο, Βουλή, ΑΔΕΔΥ, 24ωρη απεργία, απεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK