19:38 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι υγειονομικές αρχές του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποιούν θερμομετρήσεις σ’ όλους τους Κινέζους υπηκόους, αλλά και στους επιβάτες των απευθείας πτήσεων από την Κίνα.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπό τον φόβο εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.

Από την Τρίτη, οι υγειονομικές αρχές του αεροδρομίου πραγματοποιούν θερμομετρήσεις σ’ όλους τους Κινέζους υπηκόους, αλλά και στους επιβάτες των απευθείας πτήσεων από την Κίνα.

Όπως διαφαίνεται από τα παρακάτω βίντεο, η θερμομέτρηση πραγματοποιείται μέσω θερμομέτρων υπέρυθρων από ειδικά εξοπλισμένους επιστήμονες.

Την ίδια ώρα, στα μέτρα πρόληψης του αεροδρομίου εντάσσεται τόσο η ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες, όσο και η διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε την εφαρμογή μέτρων ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού.

Αναλυτικά, προβλέπονται τα εξής μέτρα:

 • Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων.
 • Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.
 • Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.

Οδηγίες του ΕΟΔΥ σε ταξιδιώτες σχετικά με τον κορονοϊό

Σε νεότερες οδηγίες προς ταξιδιώτες, σημειώνεται ότι ο κίνδυνος για τον ταξιδιώτη θεωρείται μέτριος.

Συνιστάται, ωστόσο, η αποφυγή ταξιδιών προς την πόλη Γουχάν της Κίνας, με τον ΕΟΔΥ να υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει εμβόλιο για τον νέο ιό.

Ειδικά για ταξίδια προς την πόλη Γουχάν, ο ΕΟΔΥ συμβουλεύει:

 • Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.
 • Να αποφύγετε την επαφή με τα ζώα (ζωντανά ή νεκρά), τις αγορές ζώων και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (όπως μη μαγειρευμένο κρέας).
 • Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην πόλη Γουχάν, συνιστάται:

 • Να αναβάλετε το ταξίδι σας ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).
 • Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντηλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.
 • Να αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

Μετά την επιστροφή από την Γουχάν, συνιστάται :

 • Να παρακολουθήσετε την υγείας σας για 14 ημέρες.
 • Αν εμφανίσετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας ή να γίνει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ (210-521200, 210-5212054).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Θετικά στον ιό δύο νεογνά στην Κίνα – Πιθανή η απευθείας μετάδοση από τη μητέρα

Κορονοϊός: Το προφίλ των θυμάτων – Ποιους πλήττει περισσότερο ο ιός

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, ιός, Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αεροδρόμια, αεροδρόμιο, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK