12:58 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ζήτημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας τέθηκε επί τάπητος σήμερα στη Βουλή και επ΄ αυτού τοποθετήθηκαν οι τρεις αρμόδιοι υπουργοί, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το μοντέλο του Νεώριου Σύρου προτείνει η κυβέρνηση ως λύση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Προτείνεται δε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκκαθάριση εν λειτουργία της εταιρείας, παράδοσης των δύο πυραυλακάτων στο Πολεμικό Ναυτικό, διατήρηση αλλά και αύξηση των 600 θέσεων εργασίας και ηκαταβολή των δεδουλευμένων τους ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Τις διαβεβαιώσεις για τα παραπάνω έδωσαν από το βήμα της Βουλής, οι τρεις αρμόδιοι υπουργοί, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, Γιώργου Μουλκιώτη και Δημήτρη Μπιάγκη.

«Μπορεί να ανακάμψει η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας που είχε πέσει σε τεράστια παρακμή. Δεν θέλουμε να κλείσουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας, αλλά να γίνει εν λειτουργία η εκκαθάριση τους. Εργαζόμαστε να βρούμε λύση πάνω στο επιτυχημένο μοντέλο που χρησιμοποίησε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε η εξυγίανση των Ναυπηγείων της Σύρο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας στην ερώτηση του Δημήτρη Μπιάγκη.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για συνολικές υποχρεώσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας ύψους 261 εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού που φθάνουν στα 100 εκατ. ευρώ.

Μίλησε ακόμα για «ζωηρό ενδιαφέρον» από την αμερικάνικη εταιρία ΟΝΕΞ για την εξαγορά τους.

«Απαράβατος όρος της κυβέρνησης προς τον νέο επενδυτή είναι στην ενδιάμεση λειτουργίας τους να βάλει τα 18 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και να δώσει 15 εκατ. ευρώ για να μπορέσουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να ολοκληρώσουν την κατασκευή των δύο πυραυλακάτων και να τις παραδώσουν στο Πολεμικό Ναυτικό», πρόσθεσε.

Διαβεβαιώσεις ότι, η λύση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας εξασφαλίζει τις 600 θέσεις εργασίας αλλά και καταβολή των δεδουλευμένων ύψους 18 εκατ. ευρώ, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στον Γιώργο Μουλκιώτη.

«Πρώτη φορά μπορούμε να μιλήσουμε με όρους αισιοδοξίας για το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας, εφαρμόζοντας το επιτυχημένο μοντέλο της Σύρου όπου όχι μόνο διατηρήθηκαν οι 450 θέσεις εργασίας αλλά αυξήθηκαν, οι εργαζόμενοι πληρώνονται πολύ καλά, αυτή τη στιγμή πάνω από 120 πλοία αρόδου περιμένουν να πάρουν σειρά για να κάνουν επισκευές, ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 20% και το Ναυπηγείο έχει εξυγιανθεί και δεν χρωστά ασφαλιστικές εισφορές και φόρους», πρόσθεσε.

Κατηγορηματικός ήταν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν θα δώσει ούτε νέα παράταση ούτε άλλα χρήματα αν δεν εξασφαλιστεί η έγκαιρη παράδοση των δύο πυραυλακάτων.

Tags:
Ελευσίνα, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Σύρος, ναυπηγείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK