23:08 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Έφοδο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πραγματοποίησαν χθες ακτιβιστές ντυμένοι δελφίνια, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για τα θεάματα με τα ευγενή θαλάσσια θηλαστικά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές της περιφερειακής παράταξης «Οικολογική Συμμαχία» που πραγματοποίησαν την συγκεκριμένη ενέργεια, τα συγκεκριμένα θεάματα με δελφίνια έχουν σταθεί αφορμή για σχετικές καταγγελίες και πρόστιμα εις βάρος του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, όπως εκείνο ύψους 44.350 ευρώ που είχε επιβληθεί επί υπουργίας του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Αιτία η παραβίαση του νομού 4039/12 που απαγορεύει την πλειοψηφία των παραστάσεων με ζώα. Σύμφωνα με την Οικολογική Συμμαχία, οι παραβιάσεις συνεχίζονται γι’ αυτό και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ντυμένοι ως δελφίνια.

«”Η Περιφέρεια δεν μπορεί να παρανομεί” δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, επισφραγίζοντας την ομόφωνη αποδοχή της πρότασης της “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ” για την «άμεση εφαρμογή του νόμου, με την επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου και την προβλεπόμενη αναστολή ή και ανάκληση της άδειας λειτουργίας της “Αττικό Ζωολογικό Πάρκο”», αναφέρει η Οικολογική Συμμαχία στη σελίδα της στο Facebook.

Δείτε την ανάρτηση της Οικολογικής Συμμαχίας στο Facebook για την παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tags:
Περιφέρεια Αττικής, περιβάλλον, δελφίνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK