01:21 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της κατήγγειλε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η πρώην εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Ευθέως κατονόμασε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία κατέθεσε στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής.

Η Γεωργία Τσατάνη ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως έγινε θύμα απειλών από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στόχος κακόβουλων δημοσιευμάτων σε βάρος της, από τα έντυπα του Κώστα Βαξεβάνη και σειράς πειθαρχικών διώξεων από συναδέλφους της, οι οποίοι είχαν τεθεί εντός του πεδίου επιρροής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η ίδια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, φέρεται να δήλωσε ότι ο τρόπος που ενεργούσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «παραπέμπει σε μεθοδολογία εγκληματικών οργανώσεων».

Στην κατάθεσή της η κ. Τσατάνη ανέφερε ότι έγινε στόχος του κ. Παπαγγελόπουλου, όταν αρνήθηκε να συμβάλλει στην εργαλειοποίηση της υπόθεσης Βγενόπουλου με την άσκηση διώξεων.

Η κ. Τσατάνη είναι η τέταρτη εισαγγελική λειτουργός που καταθέτει παρεμβάσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλου στο έργο της δικαιοσύνης και απόπειρα εργαλειοποίησης συγκεκριμένων υποθέσεων.

Έχει προηγηθεί ο Ιωάννης Αγγελής, η Ελένη Ράικου και ο Παναγιώτης Αθανασίου.

«Στόχος» για την αρχειοθέτηση

Η κ. Τσατάνη παρουσίασε τον Κώστα Βαξεβάνη ως εκτελεστικό βραχίονα της στοχοποίησης που, όπως είπε, σχεδίασε και δρομολόγησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε δεχθεί κριτική για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Βγενόπουλου και ασκήθηκε σε βάρος της πειθαρχική δίωξη.

Μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του κ. Βγενόπουλου, η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος της Γεωργίας Τσατάνη, μετά και από ενστάσεις που προέβαλαν οι κυπριακές αρχές για τους χειρισμούς της στην εν λόγω υπόθεση.

Σήμερα η κ. Τσατάνη παρουσίασε τον Κώστα Βαξεβάνη ως εκτελεστικό βραχίονα της στοχοποίησης που σχεδίασε και δρομολόγησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Αρνήθηκα να ενδώσω σε πιέσεις και έγινα στόχος δημοσιευμάτων. Σε βάρος μου ασκήθηκαν πειθαρχικά. Σε βάρος μου έγινε και τρομοκρατική επίθεση», κατέθεσε σήμερα η κ. Τσατάνη η οποία αναφέρθηκε και σε στιγμιότυπα και στιχομυθίες για τις προσπάθειες του πρώην αναπληρωτή Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου να ασκήσει παρέμβαση στο έργο της.

Αναφέρθηκε ακόμη την έκρηξη έξω από το σπίτι της, επισήμανε πως «όσα ανέφερε η προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς, είναι ακριβώς όσα λέει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε βάρος της». 

Η υπόθεση «Βγενόπουλου»

Η κα Τσατάνη  περιέγραψε περιστατικό κατά το οποίο ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε να συμμετάσχει σε κοινή συνάντηση με Κυπρίους δικαστικούς, για την υπόθεση Βγενόπουλου.

«Αναρμοδίως έχετε εισέλθει και θα παρακαλούσα να αποχωρήσετε», του είχε πει τότε, διευκρινίζοντας ότι «οι συντονιστικές συναντήσεις είναι για τον συντονισμό ενεργειών».

Πρόσθεσε τότε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «πήγε στη συνάντηση εκείνη να εποπτεύσει λέγοντας ότι "πρέπει να ενημερωθώ για την υπόθεση"».

Μετά το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε λόγος για σειρά δημοσιευμάτων που την στοχοποιούσαν.

Συγκεκριμένα, για τον εκδότη-δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, φέρεται να κατήγγειλε ότι την είχε πάρει στο τηλέφωνο και της επέρριψε ευθύνες ότι διαδραμάτισε παρασκηνιακό ρόλο για την εκλογή του Ισίδωρου Ντογιάκου στην Εισαγγελία Εφετών.

Όταν του απάντησε ότι δεν θέλει να την ενοχλήσει ξανά, τότε ο κ. Βαξεβάνης φέρεται να την απείλησε ότι θα ακολουθήσουν αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος της.

«Υπήρχε μεθοδολογία. Λυπάμαι γιατί αυτός είναι όρος που χρησιμοποιώ στις εγκληματικές οργανώσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός.

Όπως κατέθεσε η κ. Τσατάνη, ο κ. Παπαγγελόπουλος ήθελε να ασκηθούν διώξεις για την υπόθεση Βγενόπουλου και της ζητούσε να επιστρέψει την υπόθεση στην τότε εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, «για να κάνει Χριστούγεννα».

«Η κυρία Θάνου με δίωξε πειθαρχικά και ανέλαβε την κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε. Και διώκτης και κριτής», κατέθεσε η Γεωργία Τσατάνη.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της έρευνας

Ανοιχτό αφήνουν, μέλη της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το αντικείμενο έρευνας και για άλλες υποθέσεις, οι οποίες αφορούν τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου και τις καταγγελίες εισαγγελικών λειτουργών για παρεμβάσεις του, γεγονός που θα χρειαστεί απόφαση της Ολομέλειας.

Τα ίδια μέλη, φέρονται να αναφέρουν ενδεικτικά, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ότι κατά τη διάρκεια των καταθέσεων των εισαγγελικών λειτουργών, έχουν καταγγελθεί παρεμβάσεις και πιέσεις στην υπόθεση Βγενόπουλου, στη λίστα Λαγκάρντ, στις άλλες λίστες που ερευνούσε η δικαιοσύνη και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους αλλά και στην υπόθεση τραπεζικού στελέχους.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK