22:56 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για αύξηση της τιμής των ιατρικών μασκών κατά 300% κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ζητάει την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για το φλέγον ζήτημα.

Αισχροκέρδεια εις βάρος των νοσοκομείων και των πολιτών καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για αύξηση της τιμής των ιατρικών μασκών κατά 300%.

«Η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα Νοσοκομεία ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες 300%» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Και συνεχίζει: «Αναφερόμαστε για τα Νοσοκομεία που αγοράζουν μάσκες εκτός σύμβασης ή τα Νοσοκομεία που δεν έχουν καθόλου συμβάσεις και είναι πολλά. Τα Νοσοκομεία χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλες ποσότητες μασκών αυτό τον καιρό και έτσι θα αναγκαστούν να τις αγοράσουν στην «μαύρη αγορά». Μάλιστα όλες οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια προφασίζονται ελλείψεις».

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ δημοσιεύει και σχετικά στοιχεία, επισημαίνοντας ότι τα νοσοκομεία – πριν την κρίση της γρίπης και του κορονοϊού – αγόραζαν τις απλές μάσκες στην τιμή του 0,0116 ευρώ, ενώ πλέον η αντίστοιχη τιμή ανέρχεται σε 0,032 ευρώ.

Παρομοίως, πριν το ξέσπασμα της εποχικής γρίπης και του κορονοϊού, η τιμή αγοράς των μασκών υψηλής προστασίας ανερχόταν σε 0,63 ευρώ, ενώ σήμερα αγγίζει τα 2,00 ευρώ.

Πρόκειται για «αισχροκέρδεια για την οποία θα πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση γιατί δεν θα αντέξουν οι αναιμικοί προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων και αυτό που θα συμβεί είναι να ξεμείνουν από μάσκες», σημειώνει, στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ.

Και καταλήγει: «Επιπλέον οι μάσκες είναι απαραίτητες στους πολίτες αν όχι για τον κορωνοϊό σίγουρα όμως και για την εποχική γρίπη. Δεν μπορεί κανείς να κερδοσκοπεί σε βάρος τους ούτε σε βάρος των Υγειονομικών Μονάδων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των θυμάτων από την εποχική γρίπη στην Ελλάδα ανέρχεται στους 38, ενώ την ίδια ώρα, η παγκόσμια κοινότητα έχει τεθεί σε συναγερμό λόγω της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, ο οποίος προς το παρόν βέβαια, δεν έχει «φθάσει» στην Ελλάδα.

Ωστόσο, σε διεθνές επίπεδο, ο αριθμός των νεκρών από τον ιό, ο οποίος ξεκίνησε από την Κίνα, υπερβαίνει τους 635, με τα συνολικά κρούσματα να διαμορφώνονται σε τουλάχιστον 30.000.

Αυξημένη η δραστηριότητα της γρίπης

Στην αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής, η λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, Ελένη Μαλτέζου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», επιβεβαίωσε ότι φέτος η δραστηριότητα είναι αυξημένη, κάτι που απέδωσε στο γεγονός ότι η γρίπη «δεν είναι σταθερή κάθε χρόνο».

Επεσήμανε δε, πως «φέτος το εμβόλιο δεν ήταν πολύ καλό, για να το πω απλά. Δεν έχει πιάσει όσο θα έπρεπε τα στελέχη τα οποία κυκλοφορούν».

Όπως εξήγησε, αυτό μπορεί να συμβεί σε κάποιες περιόδους γρίπης γιατί «δεν είναι ένα σταθερό νόσημα, δεν ξέρεις ποιος ιός θα κυκλοφορήσει», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το φετινό εμβόλιο δεν πιάνει τόσο καλά τους ιούς που κυκλοφορούν.

«Προφανώς έγινε κάποια μικρή αλλαγή στους ιούς που μπορεί να δώσει αυτό το αποτέλεσμα» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λοιμωξιολόγος για γρίπη: «Το εμβόλιο δεν ήταν πολύ καλό, έγινε μικρή αλλαγή» - Στους 38 οι νεκροί

Tags:
ιός, εποχική γρίπη, γρίπη, ΠΟΕΔΗΝ, κοροναϊός, κορονοϊός, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK