01:14 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό με την ευκαιρία της κορύφωσης της εποχικής γρίπης, ενώ λίγο νωρίτερα η λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Ελένη Μαλτέζου είχε αναφέρει ότι «φέτος το εμβόλιο δεν ήταν πολύ καλό».

Έκκληση ιδιαίτερα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους επαγγελματίες υγείας να εμβολιάζονται απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με την ευκαιρία της κορύφωσης της εποχικής γρίπης που έχει κοστίσει τη ζωή σε 38 ανθρώπους.

Ο Οργανισμός υπογραμμίζει ότι το αντιγριπικό εμβόλιο «μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης και ιδιαίτερα βαριάς νόσησης και θανάτου από τη γρίπη». Καθησυχάζει επίσης αναφέροντας ότι η νοσηρότητα και η θνητότητα που παρατηρείται φέτος, είναι αντίστοιχη με άλλες χρονιές.

Νωρίτερα η λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Ελένη Μαλτέζου είχε σχολιάσει ότι «φέτος το εμβόλιο δεν ήταν πολύ καλό, για να το πω απλά. Δεν έχει πιάσει όσο θα έπρεπε τα στελέχη τα οποία κυκλοφορούν».

Ο ΕΟΔΥ συστήνει εκτός από το αντιγριπικό εμβόλιο να ακολουθείται και το επόμενο μέτρο προστασίας από τη γρίπη που είναι η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής.

«Επίσης, όποιος εκδηλώνει συμπτώματα από το αναπνευστικό (όπως βήχας, καταρροή, πυρετός), θα πρέπει απαραιτήτως να παραμένει στο σπίτι μέχρι και ένα 24ωρο μετά την ύφεση των συμπτωμάτων, ώστε να μη μεταδώσει τον ιό σε άλλους» προσθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αύξηση 300% στην τιμή των ιατρικών μασκών καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

ΕΟΔΥ: Πώς φοριέται σωστά η χειρουργική μάσκα για προστασία από τις λοιμώξεις

Tags:
εποχική γρίπη, γρίπη, εμβόλιο, ΕΟΔΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK