13:04 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η νομοθετική ρύθμιση, η οποία προβλέπει για το επίδομα γέννησης, η οποία προβλέπει τη χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί το οποίο γεννιέται στην Ελλάδα, εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής την περασμένη εβδομάδα.

Κονδύλι συνολικού ύψους 123 εκατ. ευρώ για το επίδομα γέννησης εγκρίθηκε από τις δαπάνες του υπουργείου Εργασίας.

Με το συγκεκριμένο κονδύλι προγραμματίζεται να καλυφθεί η δαπάνη καταβολής του επιδόματος γέννησης στους δικαιούχους του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθετική ρύθμιση, η οποία προβλέπει για το επίδομα γέννησης, η οποία προβλέπει τη χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί το οποίο γεννιέται στην Ελλάδα, εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής την περασμένη εβδομάδα.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορά σε κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου είχε κάνει λόγο κατά τη συζήτηση στη Βουλή για υλοποίηση βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης είχε σημειώσει πως αλλάζει η διαδικασία για δήλωση γέννησης ενός παιδιού, καθώς πλέον θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται μέσα στο μαιευτήριο.

Πώς θα καταβάλλεται το επίδομα

Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, το συγκεκριμένο επίδομα θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για ανθρώπους που θέλουν να γίνουν γονείς και παράλληλα θα αποτελέσει και ένα σημαντικό βοήθημα, κατά τα πρώτα χρόνια.

Το εν λόγω επίδομα θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις των 1.000 ευρώ και ως προϋποθέσεις για τη χορήγηση του, προβλέπονται η υποβολή φορολογικής δήλωσης, εισόδημα έως 40.000 ευρώ και για τους πολίτες άλλων χωρών απαραίτητη 12ετής διαμονή στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίδομα γέννησης: Θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο

Tags:
επίδομα γέννησης, Κυβέρνηση, Υπουργείο Εργασίας, κονδύλια, μωρό, μωρά, νεογέννητο, γέννα, γέννηση, επίδομα τοκετού 2019, επίδομα παιδιού, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK