07:41 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνολικά 250 αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς θα περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για το κέντρο της Αθήνας.

Με 250 αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού προγράμματος αστυνόμευσης, πεζών και εποχουμένων περιπολιών, καθώς και ειδικών δράσεων,την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στις 23 Ιανουρίου.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Ομάδας Εμφανούς Αστυνόμευσης και Άμεσης Ανταπόκριση «Πάνθηρες» και των Ομάδων Παραεμπορίου.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας κάνουν περιπολίες καθημερινά και διενεργούν συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους σε 16 τομείς του κέντρου της πόλης.

Η ομάδα αυτή, πλαισιώνεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Τροχαίας, Ασφάλειας και Αλλοδαπών καθώς και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των Υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν υπηρεσιακά δίκυκλα και ποδήλατα και έχουν εφοδιαστεί με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων της Αστυνομίας.

Μάλισρα, στο πρώτο 15νθημέρο εφαρμογής του νέου σχεδίου, έγιναν 167 συλλήψεις, μεταξύ άλλων, για κλοπές, ναρκωτικά, παραεμπόριο και λαθραία καπνικά προϊόντα.

Συνολικά ελέγχθηκαν 6.759 άτομα, ενώ έγιναν 1.828 προσαγωγές.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 4μαχαίρια, 82,4 γραμμάρια ηρωίνης, 43 ναρκωτικά χάπια, 14,3 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 140 συσκευασίες καπνού και 2.118 πακέτα λαθραία τσιγάρα. 1.169 είδη ρουχισμού και 4.790 λοιπά είδη παραεμπορίου.

Τέλος, εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου, και σε τρεις περιπτώσεις απομακρύνθηκαν άτομα που είχαν προχωρήσει παράνομες καταλήψεις κτιρίων και χώρον.

Tags:
Αθήνα, έγκλημα, αστυνομικοί, αστυνομία, σχέδιο, ΕΛ.ΑΣ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK