18:56 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Για το ενδεχόμενο κρουσμάτων κορονοϊού πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας τόσο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όσο και στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Συνδυαστική άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το ενδεχόμενο κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, ο πιλότος πτήσης που αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα, ενημέρωσε για τουλάχιστον τρεις επιβάτες που παρουσιάζουν συμπτώματα τα οποία είναι όμοια με εκείνα του κορονοϊού.

Έτσι, ο Πύργος Ελέγχου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» το ειδοποίησε Κέντρο Επιχειρήσεων Αερολιμένα (ASOC) αλλά και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Η τελευταία, με τη σειρά της, ενημέρωσε το Αεροϋγειονομείο, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αλλά και την Υπηρεσία Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας Αερολιμένα του ΕΚΑΒ (ΥΕΙΒΑ-ΕΚΑΒ). 

Μάλιστα, η υπηρεσία έκτακτης ιατρική βοήθειας επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και ζήτησε ασθενοφόρα για την διακομιδή των ύποπτων περιστατικών.

Στη συνέχεια, τρία ασθενοφόρα έφτασαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να μεταφέρουν τους ασθενείς στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και άμεσα ενεργοποιήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι μηχανισμοί αντιμετώπισης από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Η άσκηση ετοιμότητας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε υπό την επίβλεψη του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, του διοικητή της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτη Στάθη, του υπεύθυνου Σχεδιασμού Επιχειρησιακών Ασκήσεων του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκου Μίχου, του διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Δημήτρη Πύρρου, της διευθύντριας του ΕΤΙΚ ΕΚΑΒ Αναστασίας Ζυγούρα, της υπεύθυνης ΥΕΙΒΑ-ΕΚΑΒ Δήμητρας Γκέσουρα, εκπροσώπων του ΕΟΔΥ αλλά και στελεχών του Κέντρου Επιχειρήσεων Αερολιμένα (ASOC).

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Ερευνητές του ΠΟΥ μεταβαίνουν στην Κίνα

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
άσκηση, αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, νοσοκομείο Σωτηρία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK