05:14 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (411)
0 0 0
Βρείτε μας

Αρνητικές ήταν οι εξετάσεις για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Σε καραντίνα παραμένουν στο «Σωτηρία» οι δύο Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από τη Γουχάν.

Λήξη συναγερμού σήμανε για το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκη.

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων του ασθενή που εισήχθη στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής, με συμπτώματα παρόμοια με αυτά που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ο άνδρας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα και για τον λόγο αυτό μετέβη στο νοσοκομείο, στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής. Αμέσως ο ασθενής τέθηκε σε καραντίνα και υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, προέκυψε ότι δεν επρόκειτο τελικά για κορονοϊό, όπως μετέδωσε το grtimes.gr και πλέον ο άνδρας αναμένεται να λάβει εξιτήριο εντός της ημέρας.

Σε καραντίνα για 14 ημέρες οι δύο Έλληνες από τη Γουχάν

Την ίδια στιγμή, σε καραντίνα στο νοσοκομείο Σωτηρία, στην Αθήνα, παραμένουν οι δύο Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από τη Γουχάν της Κίνας, την Κυριακή.

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο άτομα θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, χωρίς ωστόσο να μπουν στους ειδικούς θαλάμους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας:

«Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους Ευρωπαίους πολίτες σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο από την πόλη Γουχάν της Κίνας.

Αφού έφτασαν στο Λονδίνο, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο με προορισμό  στρατιωτική αεροπορική στη Ρώμη. Από τη Ρώμη, τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Τα δύο άτομα επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος το οποίο προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό

Σημειώνεται ότι τόσο το ΑΧΕΠΑ όσο και «Η Σωτηρία» είναι νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.

Στα νοσοκομεία αναφοράς έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Αναλυτικά τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί για τον κορονοϊό είναι τα εξής:

  • 1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
  • 2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»
  • 3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
  • 5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας
  • 6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων
  • 7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Άσκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Θέμα:
Κορονοϊός (411)
Tags:
κρούσματα, νοσοκομείο Σωτηρία, Θεσσαλονίκη, κοροναϊός, κορονοϊός, ΑΧΕΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK