00:08 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σχεδιάζουν την αλλαγή, την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των ταχυδρομικών κωδίκων όλης της χώρας. Ποια σενάρια εξετάζονται.

Την αλλαγή των ταχυδρομικών κωδίκων σχεδιάζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αναζητώντας την κατάλληλη «φόρμουλα» για την αναμόρφωση του υπάρχοντος συστήματος ταξινόμησης.

Το ισχύον σύστημα δημιουργήθηκε το 1983 και βασίζεται σε ταξινομημένους πενταψήφιους αριθμούς, οι οποίοι αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται, είναι η αύξηση των ψηφίων, προκειμένου να είναι ακριβέστερος ο προσδιορισμός της τοποθεσίας και η τιμολόγοηση της αποστολής του κάθε δέματος.

Κι αυτό, διότι από το 1983 έχουν επέλθει πολλαπλές αλλαγές στις ταχυδρομικές περιοχές της χώρας. Άλλες επεκτάθηκαν, άλλες, ερημοποιήθηκαν, ενώ υπήρξαν και κάποιες που δημιουργήθηκαν από την αρχή.

Ένα δεύτερο σενάριο είναι η προσθήκη δύο γραμμάτων στον πενταψήφιο αριθμό, τα οποία θα αντιστοιχούν στα αρχικά των πόλεων.

«Βασικός στόχος όλων των σεναρίων είναι να περιοριστεί το εύρος που καλύπτει ο κάθε κώδικας ώστε να μπορεί να αντιπροσωπεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια το σημείο επίδοσης της αλληλογραφίας» αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα.

Τα σχέδια των ΕΛΤΑ βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση, αυτή την περίοδο, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το νέο σύστημα αναμένεται να είναι έτοιμο έως το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι παλαιότερες ελληνικές εταιρείες: Από το καμάρι της Λέσβου έως τα θρυλικά ψυγεία

Tags:
πόλη, πόλεις, κώδικας, ταχυδρόμος, ΕΛΤΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK