14:09 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό πρόβλημα, διαμηνύοντας ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί το ζήτημα ως «πυρηνικό όπλο».

Ως «πυρηνικό όπλο» της Τουρκίας χαρακτήρισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, τους 5.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη γειτονική χώρα.

Ο κ. Συρίγος, μιλώντας το βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσε το κίνημα «Άρδην» στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι οι 5 εκατ. μετανάστες και πρόσφυγες μπορούν να «προκαλέσουν ανά πάσα στιγμή αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ανέφερε δε, πως η Ευρώπη σήμερα δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μεταναστευτικό πρόβλημα, τονίζοντας παράλληλα, ότι  «το 2019 πέρασαν 125.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη, εκ των οποίων οι 75.000 μπήκαν από την Ελλάδα».

Για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο κ. Συρίγος πρότεινε ταχείες διαδικασίες ασύλου, προσπάθεια περιορισμού των ροών, αποσυμφόρηση των νησιών και αλλαγή του καθεστώτος ασύλου, ώστε ο πρόσφυγας να έχει το δικαίωμα «να πάει σε όποια ευρωπαϊκή χώρα θέλει».

«Με την αλλαγή αυτή, θα μπορεί ο πρόσφυγας κι ο μετανάστης όχι μόνο να μετακινηθεί ως τουρίστας αλλά και να εργαστεί. Είναι κάτι που το συζητά η Γερμανία» κατέληξε ο κ. Συρίγος.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί και στα ελληνοτουρκικά, κάνοντας ειδική μνεία στη στρατηγική της Τουρκίας περί «γαλάζιας πατρίδας».

«Η πολιτική της Τουρκίας για τη “γαλάζια πατρίδα”, είναι η θέληση της για επικυριαρχία στο Αιγαίο και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε ο κ. Συρίγος.

Όσον αφορά τη Χάγη και την επίλυση των ελληνοτουρκικών στο Διεθνές Δικαστήριο, ο καθηγητής υποστήριξε ότι «θεωρώ τη Χάγη κάτι καλό». «Αλλά εμείς κινούμαστε ως ένα κράτος του 21ιου αιώνα και η Τουρκία μιλά με λογική 19ου αιώνα». 

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, μίλησαν ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γ. Ρακκάς, ο συγγραφέας Σ. Καλεντερίδης και ο επικεφαλής του «Αρδην» και συγγραφέας, Γ. Καραμπελιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μηταράκης: Το βράδυ δεν θα βγαίνει κανείς από τις κλειστές δομές

Μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση επιτάσσει εκτάσεις για κλειστά κέντρα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Tags:
Τουρκία, ελληνοτουρκικά, βουλευτής, άσυλο, πρόσφυγας, μεταναστευτικό, μετανάστες, Άγγελος Συρίγος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK