00:04 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την κατάθεση - από κοινού - φακέλου πιστοποίησης του γύρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Κοινό μέτωπο» για τη διεκδίκηση της κατοχύρωσης του γύρου σχηματίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε συνάντηση υπό την υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή, οι εμπλεκόμενοι φορείς - Ελληνική Βιομηχανία Κρέατος, Ομοσπονδία Χοιροτρόφων Ελλάδος και Εθνική Διεπαγγελματική Κρέατος - κατέληξαν στην κατάθεση - από κοινού - φακέλου για την αναγνώριση του γύρου ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)

Είχαν προηγηθεί, σύμφωνα με το υπουργείο, διαφωνίες χρόνων και ασυνεννοησία είχαν ωθήσει πριν από έναν χρόνο τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), να υποβάλει μεμονωμένα φάκελο κατοχύρωσης του γύρου ως Εγγυημένου Παραδοσιακού Ιδιότυπου Προϊόντος (ΕΠΙΠ).

Σε συνάντηση στο υπουργείο, αποφασίστηκε να κατατεθεί εκ νέου ο φάκελος διεκδίκησης ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), με ορίζοντα τα τέλη Μαρτίου.

Μετά από τη συνάντηση, η κ. Αραμπατζή συνεχάρη τα ενδιαφερόμενα μέρη για την απόφασή τους «να εγκαταλείψουν διαφωνίες και μεμονωμένες στρατηγικές και να διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα και ομοψυχία μια σημαντική κατοχύρωση για ένα προϊόν σήμα-κατατεθέν».

Στόχος, σύμφωνα με την υφυπουργό, είναι να κατοχυρωθεί ότι ο γύρος έχει χώρα προέλευσης και παραγωγής μόνο την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O «πόλεμος» των ΗΠΑ στη φέτα: Διπλό μέτωπο απειλής για το ελληνικό τυρί

Στο δικαστήριο της Ε.Ε. η Δανία για τη «φέτα»

Tags:
κρέας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σουβλάκι, γύρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK