15:56 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τους γονείς του η υγεία του Παναγιώτη - Ραφαήλ βελτιώνεται μέρα με την ημέρα και υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα αργήσει η επιστροφή στην Ελλάδα.

Μέρα με την ημέρα η υγεία του Παναγιώτη – Ραφαήλ που υποβάλλεται σε γονιδιακή θεραπεία στη Βοστώνη, βελτιώνεται δημιουργώντας αισιοδοξία στην οικογένειά του.

«Έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια του χωρίς κάποια υποστήριξη. Αυτό πιστέψτε μας είναι ένα θαύμα» είπε ο πατέρας του στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τη μητέρα του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, θα γίνει χειρουργική επέμβαση που έκριναν απαραίτητη οι γιατροί, ενώ η ίδια εκτίμησε πως είναι πιθανόν το παιδί να επιστρέψει σε έναν μήνα στην Ελλάδα όπου θα συνεχίσει τη θεραπεία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης-Ραφαήλ πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1, που του προκαλούσε υποτονία σε χέρια και πόδια.

Η σπάνια, εκφυλιστική νόσος προσβάλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου και ο μικρός, με τη βοήθεια όλης της Ελλάδας, κατάφερε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία, που στοχεύει στην αποκατάσταση του ελαττωματικού γονιδίου που είναι υπεύθυνο για την μυϊκή αδυναμία.

Tags:
Ελλάδα, ΗΠΑ, Υγεία, Παναγιώτης-Ραφαήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK