05:18 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Και μία ελληνική γειτονιά συγκαταλέγεται στις 10 πιο ωραίες της Ευρώπης, σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές προτάσεις των αναγνωστών του «The Guardian».

Στις 10 πιο ωραίες γειτονιές της Ευρώπης συγκαταλέγεται η Νέα Σμύρνη, όπως προκύπτει από τις ταξιδιωτικές προτάσεις των αναγνωστών της βρετανική εφημερίδας «The Guardian».

«Στο μέσο της διαδρομής - από το κέντρο της Αθήνας στην παραλία - υπάρχει μία οικογενειακή γειτονιά, αυτή της Νέας Σμύρνης» αναγράφεται, μεταξύ άλλων, στο βρετανικό δημοσίευμα.

Όπως είναι φυσικό, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην «ενδιαφέρουσα ιστορία» αυτή της αθηναϊκής γειτονιάς.

«Το όνομα της προέρχεται από την πρώην ελληνική πόλη της Σμύρνης – τώρα Ιζμίρ – απ’ όπου ήρθαν πρόσφυγες τη δεκαετία του 1920».

Οι καφετέριες, τα σιντριβάνια, τα μαγαζιά, τα εστιατόρια και τα μπαρς – για όλες τις ηλικίες, τις τάσεις και τα βαλάντια – έρχονται να συνθέσουν τη σύγχρονη «εικόνα» της νέας Σμύρνης.

Ξεχωριστή αφιέρωση γίνεται και στο ομώνυμο πάρκο της πόλης, το οποίο αποτελεί μία «μεγάλη πράσινη όαση, με υπαίθριο γυμναστήριο, μονοπάτια και καφέ».

Πέραν της Νέας Σμύρνης, στις κορυφαίες επιλογές των αναγνωστών του «The Guardian» συγκαταλέγονται και διάφορες γειτονιές της Βουδαπέστης, της Βιέννης, του Δουβλίνου, της Μασσαλίας, του Βερολίνου, της Μαδρίτης, της Ουτρέχτης, του Βρότσλαβ (Πολωνία) και της Κρακοβίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το βιβλίο του Βαρουφάκη στη λίστα του Guardian με τα 100 καλύτερα του 21ου αιώνα

Tags:
Guardian, Αθήνα, γειτονιές, Νέα Σμύρνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK