22:59 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την διακοπή κάθε συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση μέχρι την ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου όπου επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας μεταναστών, αποφάσισε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Με ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου της σήμερα το απόγευμα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καταδικάζει τη συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως αντιδημοκρατική ενέργεια, και γίνεται προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Μάλιστα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ζητά να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά.

Ακόμη, αποφασίστηκε η ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωκοινοβουλίου.

Σημειώνεται επίσης πως με το ψήφισμα αυτό, στηρίζονται οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του Βορείου Αιγαίου, όπου εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές φιλοξενίας στα νησιά και να μην δημιουργηθεί καμία νέα.

Τέλος, με τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, υποστηρίζεται επίσης η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των Αιγαιοπελαγιτών της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεταναστευτικό: Ανταποδοτικά τέλη «μοιράζει» η κυβέρνηση - Ποιοι δήμοι θα πάρουν 9,5 εκατ. ευρώ

Οξύνεται η κατάσταση στο μεταναστευτικό: Νέες εξηγήσεις από τον Μηταράκη, οργή στα νησιά του Αιγαίου

Tags:
νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Αιγαίο, φιλοξενία, μετανάστες, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK