06:42 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Η λέξη Βορειοηπειρώτης δεν είναι συνώνυμη με τη λέξη Νοτιοαλβανός. Μιλάμε για τους Ελληνες που έχουν τη γλώσσα τους ελληνική και την κουλτούρα τους Ηπειρώτικη».

Την δυσαρέσκειά του εξέφραζε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο γνωστός τραγουδιστής, και μέλος του συγκροτήματος «Μέλισσες», Χρήστος Μάστορας για όσους θεωρούν «Νοτιοαλβανούς» τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Αφορμή για το ξέσπασμα του καλλιτέχνη, στάθηκε η αντιμετώπιση από την κυβέρνηση του αιτήματος κατάργησης των άδικων ρυθμίσεων που είχαν θεσπιστεί επί υπουργίας Κατρούγκαλου και αφορούσαν το δικαίωμα ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από την Βόρειο Ήπειρο.

«Η λέξη Βορειοηπειρώτης δεν είναι συνώνυμη με τη λέξη Νοτιοαλβανός. Μιλάμε για τους Ελληνες που έχουν τη γλώσσα τους ελληνική και την κουλτούρα τους Ηπειρώτικη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μάστορας.

Στη συνέχεια επισημαίνει πως: «Οι Βορειοηπειρώτες λοιπόν παρά το γεγονός ότι έχουν εκπληρώσει απόλυτα τις υποχρεώσεις τους προς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ΤΟΥΣ και ΜΑΣ, λαμβάνουν κατά πολύ μειωμένη σύνταξη σε σχέση με τους Ελλαδίτες που έχουν τα ίδια ένσημα!
Κι όμως εν ετει 2020 αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έντι Ράμα: Οι Έλληνες αγαπούν την Αλβανία, οι Αλβανοί την Ελλάδα

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία έστειλε η Ελλάδα

Tags:
Ήπειρος, Αλβανία, Ελλάδα, τραγουδιστής, μουσικός, συγκρότημα, μέλισσες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK